Kaksi retriittipäivää Lappeenrannassa la 9. & su 10.12.2017

Mitä retriittipäivissä tapahtuu?

Retriittipäivät koostuvat istuma- ja kävelymeditaatiosta, ohjatuista meditaatioista ja opetuspuheesta. Päivien aikana on myös mahdollisuus saada henkilökohtaista opastusta harjoitukseensa ryhmä- ja yksilötapaamisissa ohjaajan kanssa. Päivät vietetään hiljaisuudessa.

Retriittipäivien teema on läsnäoleva samaistumattomuus. Buddhalainen opetus anattasta, ei-itsestä, kehottaa meitä suhtautumaan kokemuksiimme, kehoomme, tunteisiimme ja ajatuksiimme, omimatta niitä, kuin ne eivät olisi minä tai minun. Se on voimakas keino päästää irti vaistonvaraisesta, itsekeskeisestä takertumisestamme. Tällainen irtipäästäminen ei vieraannuta meitä, vaan tuo meidät herkistyneeseen, estottomaan yhteyteen kokemuksemme kanssa. Helpotus joka aukeaa muodollisessa meditaatiossa voi puhutella meitä laajalti myös sen ulkopuolella, muistuttaen meitä syvemmästä ymmärryksestä itsestä.

On mahdollista osallistua jompaankumpaan tai molempiin päiviin.

Kenelle retriittipäivä sopii?

Retriittipäivä on oivallinen mahdollisuus syventää ja selkeyttää omaa meditaatioharjoitusta. Mukaan voi tulla vaikkei olisi aiempaa kokemusta meditaatiosta.

Retriittipäivissä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriittipäivät ovat kokonaisuudessaan suomenkielisiä.

Kuka opettaa?

Retriittipäivät opettaa Sampo Koistinen, yksi Nirodhan pääohjaajista.

Sampo on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja opettanut meditaatiota vuodesta 2008. Hän on Nirodha ry:n perustajajäsen ja on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen.

Missä retriittipäivät pidetään? Kauanko ne kestävät?

Retriittipäivät pidetään Tirikan päiväkodissa, osoitteessa Armilankatu 33 A, Lappeenranta.

Ohjelma alkaa molempina päivinä klo 10 ja loppuu klo 18. Paikalle voi saapua klo 9:30 alkaen.

Mitä varusteita tarvitaan?

Retriittipäivissä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Lattialla istumista varten jokaiselle osallistujalle on Nirodhan puolesta varattu alusta (zabuton) ja yksi meditaatiotyyny (zafu). Jos tarvitset esimerkiksi lisätyynyjä, meditaatiopenkin tai viltin, tuothan ne mukanasi. Ota mukaasi myös omat lounaseväät, tai katso etukäteen ravintola jossa käyt lounastauolla (klo 13) syömässä. Halutessasi voit ottaa mukaan myös muistiinpanovälineet opetuspuheisiin. Jos suunnittelet istuvasi lattialla, mukaan on hyvä ottaa rennot, kiristämättömät vaatteet.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Yhden retriittipäivän hinta on 15 euroa, jolla pyrimme kattamaan paikan vuokran ja ohjaajan matkakulut.

Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota, joten retriittipäivien lopuksi on mahdollisuus jättää hänelle lahjoitus. On myös mahdollista lahjoittaa tilisiirrolla Nirodha ry:n tilille FI83 3636 3010 8888 24, viitenumerolla 520043. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Retriittipäiviin voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen (lauantain lomake ja sunnuntain lomake) ja suorittamalla maksun. Maksun (15 euroa yhdestä päivästä ja 30 euroa kahdesta) voi tehdä tilille FI83 3636 3010 8888 24 viitenumerolla 301712107. Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.

Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen sampo.koistinen@iki.fi.

Lopuksi

Jos sinulla on kysyttävää, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen sampo.koistinen@iki.fi tai soittaa ohjaajalle (numero alla).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ystävällisin terveisin
Sampo Koistinen (044 051 3176)