Nirodha Tampere

Oletko ollut kiinnostunut meditaatiosta, mutta yksin hiljentyminen on vaikeaa?

Nirodha ry:n Tampereen paikallisryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 17.00-18.30, paikkana Joogapaikka, osoite Teiskontie 21.

Nirodha ry järjestää toimintaa ympäri Suomen mm. meditaatioiltoja, harjoituspäiviä, kursseja, opettajavierailuja sekä hiljaisia meditaatioretriittejä. Harjoitamme vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation).

Ryhmällä ei ole opettajaa Suomessa. Monet retriittien länsimaiset maallikko-opettajat ovat saaneet koulutuksensa retriittikeskus Gaia Housessa Englannissa.

Harjoituksemme perustuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen, mutta meditaation harjoittaminen ei edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista. Meditaatiot, opetuspuheet ja keskustelut ovat kaikki välineitä ja virikkeitä oman henkilökohtaisen elämän ja harjoituksen tarkasteluun. Tarkoitus harjoituksessa on kehittää elämisen taitoa: kykyä tyytyväisyyteen, tasapainoon ja myötätuntoon.

Meditaatioillat ovat maksuttomia, mutta halutessasi voit jättää lahjoituksen (dana) ohjaajalle ja Nirodhalle, jolla katetaan mm. vuokrakuluja.
Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita harjoittamaan kanssamme!

Lisätietoja toiminnastamme saat Facebook -sivujen kautta, sähköpostilla: nirodha.tre@gmail.com sekä puhelimitse 041 480 0043 (Tomi Mikkola).

BUDDHALAISEN MEDITAATION KURSSI 22.-23.9.2018

Meditaatioharjoitus voi olla merkittävä voimavara elämässämme. Kyky rauhoittua, selkeyttää mieltä ja kehoa on taito jonka voimme oppia. Ystävällisyys ja hyväntahtoisuus pehmentävät kovettuneet, tuomitsevat asenteet itseämme ja muita kohtaan. Harjoituksen myötä voimme alkaa todella tutustua itseemme – millainen oikeastaan olen kun hellitän urautuneista kuvitelmistani itsestäni, totutuista tavoista kokea itseni?

Paneudumme kurssilla buddhalaisen perinteen meditaatiotekniikoiden perusteisiin. Sisältö on suunniteltu ensisijaisesti aloittelijoille, mutta antaa varmasti uusia näkökulmia myös kokeneemmalle harjoittajalle. Tutkimme mielen ja kehon rauhoittamista, ystävällisyyden ja hyväntahtoisuuden kehittämistä itsessämme ja sitä kuinka kuunnella, herkistyä omalle kokemuksellemme. Käymme läpi käytännön asioita: miten istua, miten seistä, miten kävellä meditoidessa? Mitä itse asiassa tulee tehdä meditoidessa, käytännössä? Tutustumme myös opetuksiin harjoituksen vastoinkäymisistä ja niiden kanssa työskentelemisestä.

Kurssi valmistaa sekä itsenäiseen harjoitukseen, että Nirodhan ryhmiin osallistumiseen. Se ei edellytä uskomusjärjestelmistä luopumista tai uusien tunnustamista. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita taustaan katsomatta.

Hinta: Kurssin hinta on 10€. Pyydämme että varaat tasarahan käteisellä lauantaina mukaasi. Kurssin ohjaajan palkkio katetaan osallistujien lahjoituksin. Tätä varten voit varata mukaan käteistä tai lahjoittaa sirukortilla. Voit lukea lisää lahjoituksista täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Ilmoittautuminen:

https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/142

Yhteystiedot: Sampo Koistinen 044-0513176