Nirodha Tampere

Oletko ollut kiinnostunut meditaatiosta, mutta yksin hiljentyminen on vaikeaa?

Nirodha ry:n Tampereen paikallisryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin klo 17.30-19.00, Tampereen Astangajoogakoulun tiloissa osoite; Yliopistonkatu 58B, 33100 Tampere.

Nirodha ry järjestää toimintaa ympäri Suomen mm. meditaatioiltoja, harjoituspäiviä, kursseja, opettajavierailuja sekä hiljaisia meditaatioretriittejä. Harjoitamme vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation).

Ryhmällä ei ole opettajaa Suomessa. Monet retriittien länsimaiset maallikko-opettajat ovat saaneet koulutuksensa retriittikeskus Gaia Housessa Englannissa.

Harjoituksemme perustuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen, mutta meditaation harjoittaminen ei edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista. Meditaatiot, opetuspuheet ja keskustelut ovat kaikki välineitä ja virikkeitä oman henkilökohtaisen elämän ja harjoituksen tarkasteluun. Tarkoitus harjoituksessa on kehittää elämisen taitoa: kykyä tyytyväisyyteen, tasapainoon ja myötätuntoon.

Meditaatioillat ovat maksuttomia, mutta halutessasi voit jättää lahjoituksen (dana) ohjaajalle ja Nirodhalle, jolla katetaan mm. vuokrakuluja.
Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita harjoittamaan kanssamme!

Lisätietoja toiminnastamme saat Facebook -sivujen kautta, sähköpostilla: nirodha.tre@gmail.com sekä puhelimitse 0414800043 (Tomi Mikkola)tai 0453174446 (Päivyt Ilo).

Vipassana-meditaation jatkokurssi järjestetään Tampereella la 26.- su 27.8.2017.

Vipassana-meditaation jatkokurssilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Sopiva ponnistelun määrä meditaatiossa
  • Mielen ja sydämen virkistäminen
  • Itsemyötätunto harjoituksen apuna
  • Vaikeiden tunnetilojen kanssa harjoittaminen
  • Eri persoonallisuustyypeille sopivat meditaatioharjoitukset
  • Oman sisäisen viisauden kuunteleminen ja hyödyntäminen
  • Intentiot harjoituksessa ja harjoituksen tukena
  • Kolme tunnusmerkkiä: pysymättömyys, epätyydyttävyys ja itsettömyys

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat käyneet vipassana-meditaation peruskurssin ja/tai harjoittaneet meditaatiota säännöllisesti jonkin aikaa. Meditaatiokokemus myös jostakin muusta meditaatioperinteestä kuin vipassanasta sopii pohjatiedoksi kurssille.

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta tällä hetkellä hän toimii päivätyössään psykologina.

Kurssin osallistumismaksu on 20€, jolla katetaan järjestämisestä koituvat tilavuokrakulut ja ohjaajan matkakulut. Ohjaajan palkkio katetaan lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen nirodha.tre@gmail.com

Lämpimästi tervetuloa kurssille!