Turun paikallisryhmä

Nirodha ry:n Turun paikallisryhmä kokoontuu joka toinen tiistai klo 19–21 Hol-Tera–keskuksen tiloissa (Jarrumiehenkatu 7) meditoimaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan opetuspuheita.

Turun seudulla asuvat mindfulness-meditaatiosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jukka Hyönään (hyona@utu.fi), joka toimii Nirodhan Turun paikallisryhmän yhdyshenkilönä. Seuraava meditaatioilta Turussa on 3.4. Kokoontumistilamme vuokran (€26 / ilta) jaamme tasan iltaan osallistujien kesken.

Nirodha ry järjestää Helsingissä viikottaisia meditaatioiltoja, joka kuukauden ensimmäinen lauantai hiljaisen meditaatiopäivän, hiljaisia meditaatioretriittejä ja opettajavierailuja. Ryhmällä ei ole opettajaa Suomessa. Monet retriittien länsimaiset maallikko-opettajat ovat saaneet koulutuksensa retriittikeskus Gaia Housessa Englannissa.

Mitä mindfulness-meditaatio on?

Harjoittamamme mindfulness-mietiskely (engl. insight meditation) perustuu Theravada-buddhalaiseen perinteeseen, jossa siitä käytetään nimitystä Vipassana. Vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Kyseessä on yksinkertainen ja suora tekniikka, jolla harjoitellaan tarkkaavaista läsnäoloa hetkestä toiseen. Meditaatioiltoihin osallistumisessa on eduksi, jos mindfulness-meditaatio on sinulle harjoituksena tuttu. Vasta-alkajatkin ovat tervetulleita. Osallistuminen ei edellytä buddhalaista elämänkatsomusta.

Miksi?

Meditaatio auttaa meitä monella tasolla yksinkertaisesta rentoutumisesta aina täydelliseen kärsimyksestä vapautumiseen asti. Meditaation avulla voimme mm.

  • lieventää stressiä ja kokea mielenrauhaa
  • tutkia kehon ja mielen suhdetta
  • päästä kosketuksiin tunteidemme kanssa
  • laajentaa kokemustamme itsestämme pelkojemme ja itsekritiikkimme tuolle puolen
  • löytää aidon onnellisuuden
  • löytää sisäisiä voimavaroja, jotka voivat muuttaa jokapäiväisen elämämme
  • herättää kykymme oivalluksiin ja viisauteen
  • muuttaa maailmankuvamme eristäytyneisyydestä ja sekaannuksesta selkeyteen, yhteyteen ja myötätuntoon