Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 21.-30.9.2018 Kruusilassa, Alexis Santos ja Anushka Fernandopulle

Tällä retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Retriitin tarkempi teema ilmoitetaan myöhemmin.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti soveltuu sekä vasta­-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-­alkajille retriitti on hyvä tapa aloittaa meditaatio, koska harjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Opetus on englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita sekä työjakso. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettaa Alexis Santos. Alexis on harjoittanut Insight meditaatiota Intiassa, Burmassa, sekä USA:ssa vuodesta 2001. Hän on ollut Sayadaw U Tejaniyan pitkäaikainen oppilas, mukaanlukien useiden vuosien koulutus buddhalaisena munkkina hänen ohjauksessaan. Alexiksen opetus korostaa mielen ymmärtämistä luonnollisen ja rennon jatkuvuuden kautta. Hän tuo käytännöllisen, intuitiivisen ja myötätuntoisen lähestymistavan viisauden ja sydämen ominaisuuksien kehittämiseen.

Toisena opettajana on Anushka Fernandopulle. Katso Anushkan kotisivut.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin hinta on vielä avoin, mutta perushinta tulee olemaan enintään 240 €. Tarkempi hinta ilmoitetaan myöhemmin. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun 30 € ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Satu Posti (044 2708807)