Tampere

Oletko ollut kiinnostunut meditaatiosta, mutta yksin hiljentyminen on vaikeaa?

Nirodha ry:n Tampereen paikallisryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 17.00-18.30, paikkana Joogapaikka, osoite Teiskontie 21.

Nirodha ry järjestää toimintaa ympäri Suomen mm. meditaatioiltoja, harjoituspäiviä, kursseja, opettajavierailuja sekä hiljaisia meditaatioretriittejä. Harjoitamme vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation).

Ryhmällä ei ole opettajaa Suomessa. Monet retriittien länsimaiset maallikko-opettajat ovat saaneet koulutuksensa retriittikeskus Gaia Housessa Englannissa.

Harjoituksemme perustuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen, mutta meditaation harjoittaminen ei edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista. Meditaatiot, opetuspuheet ja keskustelut ovat kaikki välineitä ja virikkeitä oman henkilökohtaisen elämän ja harjoituksen tarkasteluun. Tarkoitus harjoituksessa on kehittää elämisen taitoa: kykyä tyytyväisyyteen, tasapainoon ja myötätuntoon.

Meditaatioillat ovat maksuttomia, mutta halutessasi voit jättää lahjoituksen (dana) ohjaajalle ja Nirodhalle, jolla katetaan mm. vuokrakuluja.
Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita harjoittamaan kanssamme!

Lisätietoja toiminnastamme saat Facebook -sivujen kautta, sähköpostilla: nirodha.tre@gmail.com sekä puhelimitse 041 480 0043 (Tomi Mikkola).

Vipassana-meditaatiokurssi Tampereella su 13.1.2019: Mielen ja sydämen järkkymätön tasapaino

Mitä kurssilla tapahtuu?
Tässä ihmiselämässämme koemme välillä mielihyvää, välillä taas henkistä ja fyysistä tuskaa. Välillä meitä kehutaan, välillä kritisoidaan. Välillä löydämme jotain uutta ihanaa, välillä joudumme luopumaan meille rakkaista ihmisistä tai asioista. Ulkoiset ja sisäiset olosuhteemme muuttuvat jatkuvasti ja ajaudummekin helposti pois tasapainosta reaktiivisuuteen. Sekä arjessamme että meditaatiotyynyllä tahtoisimme usein niin kovasti, että kokemuksemme olisi erilainen kuin mitä se on. Tämä aiheuttaa meille suuren määrän tarpeetonta kärsimystä.

Järkkymättömän tasapainoista mieltä voidaan verrata surffaajaan, joka pysyy lautansa päällä vahvassakin aallokossa. Vaihtoehtoinen mielikuva on vuori, joka seisoo järkähtämättä paikallaan maailman tuulten puhaltaessa. Tämä tasapainon vuori ei kuitenkaan ole välinpitämätön vaan se on täydellä sydämellä läsnä elämän koko kirjon kanssa.

Tällä kurssilla esittelemme erilaisia reflektioita ja meditaatioharjoituksia, jotka auttavat meitä liikkumaan kohti mielen ja sydämen järkkymätöntä tasapainoa. Kurssipäivään sisältyy ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, ryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Kurssi auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta niin meditaatiotyynyllä kuin arjen lomassakin.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään sunnuntaina 13.1.2019 klo 11:30 – 16:30 Joogapaikassa (Teiskontie 21). Paikalle voi saapua klo 11:10 alkaen.

Kurssin aikana pidämme muutaman jaloittelutauon sekä yhden pidemmän, noin puolen tunnin mittaisen tauon, jonka aikana halukkailla on mahdollisuus syödä omia eväitä. Pidemmällä tauolla on talon puolesta tarjolla teetä, kahvia ja pientä naposteltavaa. Tilassa on jääkaappi omien eväiden säilytystä varten.

Kurssilla voi istua lattialla tai tuolilla. Mukaan kannattaa ottaa istumiseen sopivat rennot vaatteet. Kurssitilassa on jonkin verran istuinalustoja, istuintyynyjä, meditaatiopenkkejä ja tuoleja, mutta jos mahdollista, ota oma istuinalustasi mukaan. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina. Parhaillaan Anne on mukana Bodhi Collegen meditaatio-opettajakoulutuksessa.

Kenelle kurssi sopii? Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?
Kurssille voi osallistua ilman aikaisempaa kokemusta vipassana-meditaatiosta. Aiempi kokemus jostakin meditaatiotekniikasta on kuitenkin hyödyksi.

Kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nirodha.tre@gmail.com ja maksamalla kurssimaksun 15 €. Maksu suoritetaan tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301901138. Kurssimaksulla katetaan tilavuokra sekä ohjaajan matkakulut Helsingistä.

Kurssin ohjaaja tarjoaa opetukset lahjoitusperiaatteella eli hän ei saa opetuksesta minkäänlaista palkkiota. Kurssin lopuksi osallistujilla on mahdollisuus antaa lahjoitus (dana) ohjaajalle. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Varaathan mukaasi käteistä lahjoituksia varten.

Kurssit tulevat usein täyteen. Jos osallistumisesi peruuntuu niin ilmoitathan siitä meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi eteenpäin jonotuslistaiselle. Peruutustapauksissa kurssimaksua ei palauteta.

Lisätiedot: Nirodha Tampere: nirodha.tre@gmail.com tai Päivytiltä: 0453174446

Lämpimästi tervetuloa mukaan kurssille!
Meditaatioilta Tampereella su 13.1.2019 klo 17:00-18:30

Kurssin jälkeen Anne ohjaa sunnuntain meditaatioillan klo 17:00-18:30 Joogapaikassa. Ilta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen, aikaa kysymyksille ja vastauksille sekä pienen hiljaisen meditaation. Meditaatioiltaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ilta toimii lahjoitusperiaatteella.