Helsinki ja Espoo

Kesä 2019:

  • Tiistai-illat jatkuvat läpi koko kesän.
  • Keskiviikkoiltojen toiminta Meditaatiokellarissa on tauolla koko kesä-elokuun lukuunottamatta muutamaa LV-ryhmän tapaamista, joista tiedotetaan ryhmän sähköpostilistalle.
  • Tapiolan torstai-illat ovat kesätauolla kesä-elokuun.
  • Perjantai-illat jatkuvat läpi koko kesän.
  • Maanantai- ja keskiviikkoaamut jäävät kesätauolle juhannuksena ja alkavat uudelleen elokuun alussa.
  • Lauantaisia meditaatiopäiviä järjestetään kesälläkin tavalliseen tapaan kerran kuussa.

Nirodha järjestää kaikille avoimia meditaatioiltoja tiistaisin, torstaisin, perjantaisin sekä aamumeditaation maanantaisin ja keskiviikkoisin. Näiden lisäksi keskiviikkoiltaisin vuoroviikoin tapaavat läsnäolevan vuorovaikutuksen ja osallistuvan harjoituksen harjoitusryhmät. Tapahtumat ovat toimivat lahjoitusperiaatteella: mitään pakollista osallistumismaksua ei peritä, mutta session päätteeksi voi jättää lahjoituksen ohjaajalle ja/tai Nirodhalle. Meditaatioiltoihin ja -aamuihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Meditaatiot ovat kokonaisuuksia ja toivomme osallistujien olevan paikalla illan alusta loppuun saakka.

Tarjoamme Helsingissä ja Espoossa myös runsaasti kursseja.

Maanantaiaamujen yhteismeditaatiot järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä  osoitteessa Vetehisenkuja 3. Meditaatio alkaa kello 7 ja ovi aukeaa kello 6:55. Keskiviikkoaamujen yhteismeditaatiot toimivat maanantaiaamujen tapaan. Aamuisin paikalla ei ole ohjaajaa, joten tilaisuus ei sovellu ensikertalaisille. Ohjelmaan kuuluu yksi tunnin jakso hiljaista istumameditaatiota. Aamumeditaatio on yhteinen kaikille Sampo-keskuksessa toimiville ryhmille.
Aamuistumisia ei järjestetä joulun ja uudenvuoden välipäivinä, pyhäpäivinä eikä kesäisin juhannuksesta heinäkuun loppuun.

Tiistain dharmaillat järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä osoitteessa Vetehisenkuja 3. Ohjelman kesto on 18-20:30 ja ovet avataan kello 17:30. Ohjelma koostuu tyypillisesti ohjatusta meditaatiosta, dharmapuheesta, ryhmäkeskustelusta sekä hiljaisesta meditaatiosta. Virallisen ohjelman jälkeen voi jäädä vielä jutustelemaan teekupin äärelle. Joka kuukauden ensimmäinen tiistai vedetään englanniksi. Tiistai-illat soveltuvat myös ensikertalaisille. Jos tulet meditoimaan kanssamme ensimmäistä kertaa, toivomme että saavut paikalle viimeistään kello 17:45, jotta ehdimme esitellä sinulle paikkoja.

Keskiviikkoiltojen harjoitusryhmät tapaavat vuoroviikoin klo 18.00-19.30 Meditaatiokellarissa, joka on neljän meditaatioryhmän yhteiskäytössä oleva tila Kruununhaassa, Meritullinkatu 11 B:ssä.

Parittomina viikkoina tilassa kokoontuu läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitusryhmä. Siihen osallistuminen edellyttää LV-johdantokurssin käymistä (Nirodhan kurssitarjonta) tai muuta vastaavaa perehtymistä kyseiseen harjoitusmuotoon. Ryhmä on vertaisohjattu. Illat alkavat keväällä 2.1.2019.

Parillisina viikkoina Meditaatiokellarissa tapaa osallistuvan harjoituksen harjoitusryhmä, joka on avoin kaikille jotka ovat kiinnostuneita hengellisen harjoituksen yhteydestä kansalaisaktivismiin, palvelemiseen harjoituksena, tai muuhun maailmaan osallistumiseen. Illat alkavat keväällä 9.1.2019.

Keskiviikko-illat toimivat lahjoitusperiaatteella eli mitään pakollista osallistumismaksua ei peritä, mutta illan päätteeksi voi jättää lahjoituksen. Koputathan Meditaatiokellarin ikkunaan niin sinut tullaan päästämään ovesta sisään. Olemme paikalle klo 17.45 alkaen.

Torstain dharmaillat järjestetään Hetkiä-nimisessä mindfulness-studiossa lähellä Tapiolan keskustaa Espoossa osoitteessa Menninkäisentie 5 C. Iltaman kesto on klo 18.00-19.45. Ohjelmassa on ohjattu meditaatio sekä vaihtelevasti dharmapuhe, keskustelu ja/tai hiljainen meditaatio. Illan jälkeen halukkaat voivat jäädä paikalle vielä teelle, juttelemaan ja tutustumaan muihin meditoijiin. Iltoihin ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin harjoittajat. Alaovella ei ole summeria eikä ovikoodia, joten tulethan paikalle klo 17:45-17:55, jolloin joku on pitämässä alaovea auki. Meditaatiotila on 5. kerroksessa. Talossa ei valitettavasti ole hissiä.

Perjantaiset meditaatioillat järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä  osoitteessa Vetehisenkuja 3. Meditaatio alkaa kello 19 ja ovet avataan kello 18:45. Perjantain illassa ei ole ohjaajaa, joten ilta ei sovellu ensikertalaisille. Ohjelmaan kuuluu yksi 45 minuutin jakso hiljaista istumameditaatiota, jonka jälkeen voi halutessaan jäädä teelle.