Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 18.-27.10.2019 Kruusilassa: Suvaco

Sydämen hiljaisuus

Tällä retriitillä keskitymme sydämen (citta) salaisuuksiin. Tutkimme sydäntä hiljaisuuden mielikuvallisena ja hengellisenä keskuksena, ei vain fyysisenä elimenä.

Avaamme ensin sydämen aistiherkkyyttä meditaation, energiatyöskentelyn, meditatiivisen laulamisen ja kumarrusharjoitusten avulla. Sen kautta opimme tunnistamaan ja kehittämään keinoja, joilla murramme ensimmäiset kolme mielen kahletta: epäilyksen, näkemyksen itsestä ja kiinnittymisen rituaaleihin. Tämä johtaa oivallukseen, jota paalinkielisessä kaanonissa kutsutaan ”virtaan astumiseksi” (sotapanna). Käytämme hiljaisuuden ääntä luovasti keskittymisemme kohteena.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat joko istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä) tai harjoittaneet päivittäin vähintään vuoden ajan.

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päiväohjelma koostuu enimmäkseen istuma-, seisoma- ja kävelymeditaatiosta sekä lisäksi ohjatuista meditaatioista, dharmapuheesta, työjaksosta ja päivittäisestä Qi Gong -harjoituksesta. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettaa Suvaco, joka harjoitti buddhalaisena munkkina 17 vuoden ajan ja jatkaa nyt työtään psykoterapeuttina, kraniosakraaliterapeuttina ja meditaatio-opettajana. Nykyään hän jakaa aikansa dharman opettamisen ja ihmisten yksilöllisen tukemisen välillä. Hän kuuluu Gaia Housen retriittikeskuksen opetushenkilökuntaan Devonissa, Englannissa.

Retriitillä Suvacoa avustavat Nirodhan ohjaajat Anne Patrikainen ja Juha Penttilä, joilta saa halutessaan suomenkielistä tukea harjoitukseensa. Anne ja Juha ovat parhaillaan dharmaopettajakoulutuksessa.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 255 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,

Havu Pellikka (+358 50 499 1131)
Marianne Kautiala (+358 50 531 8228)