Ohjaajat

Nirodhan toimintaa ohjaavat tehtäväänsä koulutetut ohjaajat. Ohjaajien valtuudet tarjota erityyppistä toimintaa riippuvat ohjaajatasosta. Nirodhan pääohjaajilla on valtuudet tarjota ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, kursseja, päiväretriittejä,  henkilökohtaista ohjausta harjoittajille sekä alimpien tasojen ohjaajakoulutusta. Pääohjaajia on viisi. Heistä neljä (Sari, Juha, Sampo ja Anne) ovat parhaillaan dharmaopettajakoulutuksessa, joka valtuuttaa heidät aikanaan opettamaan myös hiljaisia meditaatioretriittejä.

 

Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja opettanut meditaatiota vuodesta 2008. Hän on Nirodha ry:n perustajajäsen ja on suorittanut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen. Opetuksessaan Sampo painottaa kokemuksellisen, vapauttavan ymmärryksen tuomaa välitöntä helpotusta. Myös dharman ja yhteiskunnallisen muutoksen yhdistäminen on hänelle tärkeää, ja hengellisyys yhdistyy hänellä ilmastoaktivismiin mm. Ilmastovanhemmissa, Vihreässä Buddhassa ja Elokapinassa (Extinction Rebellion). Sampo on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Anne Patrikainen on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta tällä hetkellä hän toimii päivätyössään psykologina.

 

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen.                                                            aaaaaaaaaaa

 

Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota yli kymmenen vuotta ja ollut noin 30 retriitillä buddhalaisissa luostareissa Thaimaassa ja Iso-Britanniassa Gaia Housessa. Hän ohjaa Nirodha ry:n meditaatioiltoja ja opettaa työkseen mindfulnessia erilaisille ryhmille (lapset, nuoret, opettajat, 8 viikon MBSR-kurssit, addiktioiden hoito jne.).

 

 

 

John Millar started formal meditation in 1985, studying and doing retreats with various teachers and traditions, mostly Tarchin Hearn in New Zealand, and was exposed to an eclectic range of teachings underpinned by the Burmese and Tibetan Karma Kagyu traditions. John has been practising with Nirodha since 2010, attending retreats, facilitating and hosting teachers.