Tule mukaan!

Nirodha on vipassana-meditaatioharjoittajien yhteisö Suomessa. Kaikki ovat tervetulleita harjoittamaan kanssamme iästä, sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta, luokasta tai uskonnosta riippumatta. Muodollisesti olemme yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys. Toimintamme perustuu anteliaisuuteen, tasa-arvoon ja haluun jakaa, eikä sillä tavoitella taloudellista voittoa.

Osallisuuden tunne siitä että teemme kaikki tämän yhdessä toisiamme ja lukemattomia ihmisiä varten on mahdollistanut sen että kaikki tapahtumamme ja toimintamme järjestetään yhteisönä jäsentemme vapaaehtoisella panoksella. Yhteenkuuluvuus ja kauniin tarkoituksen palveleminen syventävät myös itse hengellistä harjoitusta, muuttaen kokemusta työstä, itsestä ja merkityksellisyydestä. Sisäiset haasteemme voivat asettua uuteen valoon osallistuessamme epäitsekkääseen, anteliaaseen toimintaan yhdessä muiden kanssa.

Kaikki tapahtumiimme osallistuneet ovat lämpimästi tervetulleita liittymään mukaan tapahtumiemme järjestämiseen. Voit täyttää vapaaehtoistyölomakkeen ja sinuun ollaan yhteydessä. Kiitos panoksestasi!

Jäseneksi

Nirodhan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka hyväksyy yhdistyksen säännöt. Jäsenmaksu on tapa harjoittaa anteliaisuutta eli danaa Nirodhaa kohtaan ja lisäksi yhdistyksen jäsenet voivat äänestää vuosikokouksessa ja näin osallistua Nirodha ry:n kehittämiseen päätöksentekoon osallistumalla. Järjestämämme retriitit ja tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Hae jäsenyyttä täyttämällä tämä lomakke. Lomakkeen täytettyäsi saat sähköpostitse laskun, jolla voit maksaa jäsenmaksusi. Laskulla ei ole tiettyä summaa vaan voit itse päättää jäsenmaksusi suuruuden välillä 5-250 € vuodessa. Jos haluat sitoutua kuukausittaiseen maksuun tietylle summalle, voit tehdä verkkopankissasi toistuvan maksun käyttämällä laskun viitenumeroa. Nirodhan hallitus hyväksyy jäsenyytesi seuraavassa kokouksessaan, jolloin jäsenyytesi astuu virallisesti voimaan. Et saa tästä erillistä ilmoitusta.

Jäsentiedot säilytetään tietosuojaturvatussa FloMembers -jäsenrekisterissä.
Nirodhan tietosuojaseloste löytyy täältä.

Tiimit

Kukaan meistä ei tee tätä yksin! Olemme järjestäytyneet ryhmiin joissa teemme porukassa yhteistyötä eri toimintamuotojen mukaan. Kaikki tiimit ovat avoimia uusille jäsenille!

  • Retriittitiimi
  • Taloustiimi (katso alta)
  • Viestintätiimi
  • Yhteisötiimi
  • Hiljaisten yhteismeditaatioiden tiimi
  • Käännöstiimi

Retriittien järjestäminen

Jos olet ollut meditaatioretriitillämme ja haluaisit mahdollistaa niitä myös muille, olet erittäin tervetullut nk. apumanageriksi jollekin tulevaisuuden retriiteistämme. Apumanagerin tehtäviin kuuluvat mm. retriitin alku- ja loppujärjestelyt, ruoanlaitto ja käytännön asioiden hoitaminen retriitin aikana.

Retriittien järjestämisessä voi auttaa myös monella muulla tavalla retriittitiimissä!

Taloustiimi

Taloustiimin jäsenet pitävät huolta yhdistyksen kirjanpidosta, laskujen käsittelystä ja maksamisesta, kulukorvauksista ja osallistuvat tapahtumien budjetointiin ja laskelmiin. Jaamme ja kierrätämme taloudenhoitajien ja kirjanpitäjien tehtäviä, niin että vastuu jakautuu kestävästi tiimin jäsenten kesken.

Hallitus

Yhdistyksen toiminnasta päättää sen hallitus. Puheenjohtaja, hallituksen jäsenet ja varajäsenet valitaan yhdistyksen kevätkokouksessa. Kaikki Nirodhan toiminnassa mukana olleet ovat tervetulleita mukaan kokoukseen, jonka ajankohta ja paikka tiedotetaan sähköpostilistallamme, jolle voi liittyä sivun oikeanpuoleisen paneelin liittymiskentässä.