Helsinki ja Espoo

Koronapandemian takia Nirodhan tiistain dharmaillat sekä keskiviikon ja perjantain meditaatioillat järjestetään virtuaalisesti kesällä 2021. Läsnäolevan vuorovaikutuksen ryhmä on tauolla kokoontumisrajoitusten ajan. Etäosallistumislinkki Nirodhan iltoihin.

Lisäksi kuukausittaiset meditaatiopäivät järjestetään virtuaalisesti.

Tarjoamme Helsingissä ja Espoossa myös runsaasti kursseja.

Viikko-ohjelma (muuna kuin korona-aikana)

Nirodha järjestää kaikille avoimia meditaatioiltoja tiistaisin, keskiviikkosin ja perjantaisin. Näiden lisäksi keskiviikkoiltaisin vuoroviikoin tapaavat läsnäolevan vuorovaikutuksen ja osallistuvan harjoituksen harjoitusryhmät. Tapahtumat ovat toimivat lahjoitusperiaatteella: mitään pakollista osallistumismaksua ei peritä, mutta session päätteeksi voi jättää lahjoituksen ohjaajalle ja/tai Nirodhalle. Meditaatioiltoihin ja -aamuihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Meditaatiot ovat kokonaisuuksia ja toivomme osallistujien olevan paikalla illan alusta loppuun saakka.

Tiistain dharmaillat järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä osoitteessa Vetehisenkuja 3. Ohjelman kesto on 18-20:30 ja ovet avataan kello 17:30. Ohjelma koostuu tyypillisesti ohjatusta meditaatiosta, dharmapuheesta, ryhmäkeskustelusta sekä hiljaisesta meditaatiosta. Virallisen ohjelman jälkeen voi jäädä vielä jutustelemaan teekupin äärelle. Joka kuukauden ensimmäinen tiistai vedetään englanniksi. Tiistai-illat soveltuvat myös ensikertalaisille. Jos tulet meditoimaan kanssamme ensimmäistä kertaa, toivomme että saavut paikalle viimeistään kello 17:45, jotta ehdimme esitellä sinulle paikkoja.

Keskiviikkoiltojen harjoitusryhmät tapaavat vuoroviikoin klo 18.00-19.30 Meditaatiokellarissa, joka on neljän meditaatioryhmän yhteiskäytössä oleva tila Kruununhaassa, Meritullinkatu 11 B:ssä.

Parittomina viikkoina tilassa kokoontuu läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitusryhmä. Siihen osallistuminen edellyttää LV-johdantokurssin käymistä (Nirodhan kurssitarjonta) tai muuta vastaavaa perehtymistä kyseiseen harjoitusmuotoon. Ryhmä on vertaisohjattu.

Parillisina viikkoina Meditaatiokellarissa on tarjolla meditaatioilta jossa on ohjattu meditaatio sekä vaihtelevasti dharmapuhe, keskustelu ja/tai hiljainen meditaatio. Illan jälkeen halukkaat voivat jäädä paikalle vielä teelle, juttelemaan ja tutustumaan muihin meditoijiin. Iltoihin ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin harjoittajat.

Keskiviikko-illat toimivat lahjoitusperiaatteella eli mitään pakollista osallistumismaksua ei peritä, mutta illan päätteeksi voi jättää lahjoituksen. Koputathan Meditaatiokellarin ikkunaan niin sinut tullaan päästämään ovesta sisään. Olemme paikalle klo 17.45 alkaen.

Perjantaiset meditaatioillat järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä  osoitteessa Vetehisenkuja 3. Meditaatio alkaa kello 19 ja ovet avataan kello 18:45. Perjantain illassa ei ole ohjaajaa, joten ilta ei sovellu ensikertalaisille. Ohjelmaan kuuluu yksi 45 minuutin jakso hiljaista istumameditaatiota, jonka jälkeen voi halutessaan jäädä teelle.