Helsinki ja Espoo

Nirodha järjestää Helsingissä kaikille avoimia meditaatioiltoja tiistaisin ja perjantaisin. Näiden lisäksi parittomina viikkoina keskiviikkoiltaisin vuoroviikoin tapaa läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitusryhmä. Tapahtumat ovat toimivat lahjoitusperiaatteella: mitään pakollista osallistumismaksua ei peritä, mutta session päätteeksi voi jättää lahjoituksen ohjaajalle ja/tai Nirodhalle. Meditaatioiltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Meditaatiot ovat kokonaisuuksia ja toivomme osallistujien olevan paikalla illan alusta loppuun saakka.

Tiistain dharmaillat järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä osoitteessa Vetehisenkuja 3. Ohjelman kesto on 18:00-19:30. Ohjelma koostuu tyypillisesti ohjatusta meditaatiosta, dharmapuheesta, ryhmäkeskustelusta sekä hiljaisesta meditaatiosta. Virallisen ohjelman jälkeen voi jäädä vielä jutustelemaan teekupin äärelle. Joka kuukauden ensimmäinen tiistai vedetään englanniksi. Tiistai-illat soveltuvat myös ensikertalaisille. Jos tulet meditoimaan kanssamme ensimmäistä kertaa, toivomme että saavut paikalle viimeistään kello 17:45, jotta ehdimme esitellä sinulle paikkoja.

Parittomina viikkoina keskiviikkoiltaisin läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitusryhmä kokoontuu klo 18.00–19.30 Meditaatiokellarissa, joka on neljän meditaatioryhmän yhteiskäytössä oleva tila Kruununhaassa, Meritullinkatu 11 B:ssä. Harjoitusryhmään osallistuminen edellyttää LV-johdantokurssin käymistä (Nirodhan kurssitarjonta) tai muuta vastaavaa perehtymistä kyseiseen harjoitusmuotoon. Ryhmä on vertaisohjattu.

Keskiviikko-illat toimivat lahjoitusperiaatteella eli mitään pakollista osallistumismaksua ei peritä, mutta illan päätteeksi voi jättää lahjoituksen. Koputathan Meditaatiokellarin ikkunaan niin sinut tullaan päästämään ovesta sisään. Olemme paikalle klo 17.45 alkaen.

Perjantaiset meditaatioillat järjestetään Buddhalainen keskus Sampossa Hakaniemessä  osoitteessa Vetehisenkuja 3. Meditaatio alkaa kello 19 ja ovet avataan kello 18:45. Perjantain illassa ei ole ohjaajaa, joten ilta ei sovellu ensikertalaisille. Ohjelmaan kuuluu yksi 45 minuutin jakso hiljaista istumameditaatiota, jonka jälkeen voi halutessaan jäädä teelle. Poikkeuksellisesti 28.4. ei ole mediaatioiltaa.

Tarjoamme Helsingissä ja Espoossa myös runsaasti kursseja, ja järjestämme kerran kuukaudessa hiljaisia meditaatiopäiviä.