Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 9.-19.4.2020 Kruusilassa: Yuka Nakamura ja Kirsten Kratz

Ilahduttava läsnäolo

Voimme löytää iloa, kun olemme täysin läsnä kokemuksessamme – kun sydän-mieli on avara, rauhallinen, herkkä, vastaanottavainen ja muovautuva. Kehittämällä tyyneyttä, hyvinvointia ja vakautta opimme löytämään tärkeitä sisäisiä voimavaroja, jotka tukevat meitä sekä henkisellä polulla että jokapäiväisessä elämässä.

Voimme löytää rentouden ja hyvinvoinnin tunteen, joka ei riipu ulkoisista olosuhteista, ja kirkastaa mieltämme niin että näemme oman hämmennyksemme ja väärien käsitystemme läpi. Yhdessä nämä ominaisuudet auttavat meitä heräämään syvimpään potentiaaliimme.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä).

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Yuka Nakamura (PhD) on harjoittanut useaa buddhalaista perinnettä (vipassana, dzogchen ja zen) vuodesta 1993. Hän on harjoittanut pitkiä jaksoja Yhdysvalloissa (IMS, Spirit Rock), Burmassa ja Japanissa. Vuodesta 2012 Yuka on opettanut Beatenberg-meditaatiokeskuksessa Sveitsissä, Gaia Housessa ja muualla. Koulutukseltaan hän on psykologi, MBSR-ohjaaja ja -ohjaajakouluttaja.

Kirsten Kratz on harjoittanut buddhalaista meditaatiota Aasiassa ja lännessä vuodesta 1993 lähtien. Hän on opettanut vuodesta 2006, ja vuonna 2008 hän aloitti opetuksen ryhmäretriiteillä Gaia Housessa, missä hän tarjoaa myös tukea pitkää henkilökohtaista retriittiä tekeville. Yksi hänen intohimoistaan on tutkia, miten viisausopetukset voivat vaalia tarkoituksenmukaista reagointia aikamme haasteisiin; hän on ollut mukana käynnistämässä DANCE:a (Dharma Action Network for Climate Engagement). Kirstenin opetuspuheita löytyy täältä.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 330 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka – ilmoittautumiset (050 432 9241)