Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 14.-21.8.2020 Kruusilassa: Leela Sarti ja Mads Folmer Jensen

Vapauden todeksi eläminen
Heräämisen polun harjoittaminen kaikkien elävien olentojen ja kotimme maapallon hyväksi

Kehollisen, läsnäolevan meditaation ja vuorovaikutteisen tutkimisen harjoittaminen avaa mahdollisuuden ymmärtää ja muuttaa tottumuksiamme, jotka pitävät meidät tyytymättöminä ja harhauttavat huomiomme. Tämä kutsuu päivittäiseen elämäämme avaruutta ja avoimuutta.

Tervetuloa retriitille, jossa tutkimme mahdollisuutta löytää perusta olemisen luonnollisesta hyvyydestä. Tarkastelemme sitä, kuinka elää tyytyväistä elämää läsnäolosta käsin niin että voimme olla oma itsemme rauhassa muiden kanssa. Uteliaisuuden ja ystävällisyyden hengessä avaudumme selkeän ja valppaan läsnäolon kokemukselle. Teemme meditatiivisia harjoituksia, jotka tukevat syvää lepoa, tien löytämistä sisälle kehoon ja asioiden asettumista luonnollisille paikoilleen. Hetki hetkeltä intiimi läheisyys elävän todellisuuden kanssa laajentaa näkökulmaamme ja virittää meidät sille, mikä elämässä on todella tärkeää.

Retriitti tukee luonnollisen tietoisuuden vakauttamista sekä mielen, kehon ja sydämen täyteyttä. Kun puramme fyysisiä ja henkisiä jännityksiämme, voimme parantua ja paljastaa rajattoman luontomme, ihmisyyteen kuuluvan ystävällisyyden ja olemisen arvokkuuden.

Tämä harjoitus on enemmän kuin vain henkilökohtainen henkinen prosessi. Se syleilee perimmäistä yhteyttämme kaiken elävän kanssa ja kutsuu meitä toimimaan maailmassa rakkaudesta ja omasta syvyydestämme käsin.

Retriitti sisältää istuma-, seisoma- ja kävelymeditaatiota, opetuspuheita, ohjausta, ohjattuja meditaatioita, vuorovaikutteisia harjoituksia sekä mahdollisuuden yksilötapaamisiin opettajien kanssa.

Tällä retriitillä tarjottavat opetukset korostavat tietoisen läsnäolon jatkuvuutta selkeän näkemisen ja viisauden kehittymisen perustana. Retriitillä käytetyt meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-­buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti sopii kokeneille meditoijille, jotka ovat istuneet aiemmin vähintään viiden päivän mittaisen hiljaisen retriitin (missä tahansa perinteessä).

Opetus on pääosin englanninkielistä. Päivät koostuvat enimmäkseen istuma-­ ja kävelymeditaatiosta. Päiviin kuuluu myös meditaatio-ohjeita, opetuspuhe, työjakso sekä vapaaehtoinen tietoisesti läsnäolevan liikkeen harjoitus. Aika vietetään hiljaisuudessa lukuunottamatta yksilö­- ja ryhmähaastatteluja opettajan kanssa. Retriittiin kuuluu kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2­-4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Leela Sarti on opiskellut Buddhan opetuksia ja harjoituksia 30 vuoden ajan. Hän asuu perheineen Ruotsissa ja opettaa Insight-meditaatioretriittejä ympäri maailmaa, minkä lisäksi hän antaa yksilöohjausta Tukholmasta käsin. Hän on opiskellut pitkään myös Diamond Approach -suuntausta ja on viimeiset yhdeksän vuotta ollut mukana harjoitusohjelmassa valmistuakseen opettajaksi kyseisessä perinteessä.

Mads Folmer Jensen on työskennellyt sisäisen uudistumisen, läsnäolon ja tietoisuuden teemojen parissa yli 30 vuotta. Hän opettaa meditaatiota ja kehopainotteista henkisyyttä niin yksittäisille ihmisille kuin ryhmillekin. Hän asuu vaimonsa kanssa Kööpenhaminan pohjoispuolella, missä myös hänen vastaanottonsa sijaitsee.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Retriitin perushinta on 240 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän. Retriitille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista 

Ystävällisin terveisin,

Tuulikki Hukka, ilmoittautumiset (050 432 9241)