Viisi päivittäistä reflektiota -kurssi Espoossa ma 8.10.-5.11.2018

Mitä kurssilla tapahtuu?

Buddha opasti meitä tuomaan päivittäin mieleemme viisi asiaa. Vanhenemisen, sairastumisen ja kuoleman reflektointi auttaa meitä suuntaamaan tämän lyhyen elämämme niihin asioihin, jotka ovat meille aidosti merkityksellisiä ja tärkeitä. Pysymättömyyden reflektoinnin avulla muistamme, että vaikeutemme tulevat menemään ohi, ja pystymme paremmin arvostamaan elämämme hyviä asioita, jotka nekin tulevat aikanaan katoamaan. Karman lain tuominen mieleen muistuttaa meitä siitä, kuinka pienimmilläkin teoillamme on vaikutus tulevaisuuteemme, ja se auttaa meitä ohjaamaan elämäämme kohti hyvinvointia ja onnellisuutta.

Jokainen kurssikerta sisältää teemaa syventävän ohjatun meditaation, opetuspuheen, pienryhmäkeskustelun sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Tämä viiden kerran kurssi kotitehtävineen auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta niin meditaatiotyynyllä kuin päivittäisessä elämässäkin.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään viitenä maanantaina 8.10.-5.11. klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä (12 minuutin junamatka Helsingin päärautatieasemalta). Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta tällä hetkellä hän toimii päivätyössään psykologina.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat käyneet vipassana-meditaation peruskurssin ja/tai harjoittaneet meditaatiota säännöllisesti jonkin aikaa. Meditaatiokokemus myös jostakin muusta meditaatioperinteestä kuin vipassanasta sopii pohjatiedoksi kurssille.

Pyydämme osallistujia parhaansa mukaan sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin viiteen kurssikertaan.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssin osallistujamäärä on rajattu, joten etukäteisilmoittautuminen on välttämätön. Kurssille voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tästä linkistä . Kurssit tulevat lähes aina täyteen. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi , jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen (040 533 9812)