Mitä online-retriitillä tapahtuu?
Nirodha järjestää mahdollisuuden osallistua viikonmittaiselle yhteisölliselle verkossa toteutettavalle retriitille. Opetus on pääosin englanninkielistä. Etäkurssin/retriitin päivittäinen ohjelma koostuu kolmesta yhteisestä sessiosta, jotka sisältävät opetuspuheita ja ohjattuja meditaatioita. Lisäksi on mahdollisuus jakaa kokemuksia pienryhmissä ja henkilökohtaisissa keskusteluissa opettajien kanssa.
Tarjotun tuen ja itsenäisen harjoittamisen välinen tasapaino voi olla keskeinen tekijä kokemuksen syventämisessä. Se voi auttaa meitä hellittämään reaktiivisuudestamme ja kulkemaan kohti läsnäoloa, viisautta ja myötätuntoa todellisella tavalla.
Etäkurssin/retriitin päivittäinen ohjelma koostuu kolmesta yhteisestä sessiosta, jotka sisältävät opetuspuheita ja ohjattuja meditaatioita. Lisäksi on mahdollisuus jakaa kokemuksia pienryhmissä ja henkilökohtaisissa keskusteluissa opettajien kanssa.
Olet tervetullut osallistumaan online-istuntoihin ja vastaanottamaan tarjottuja sisältöjä omien mahdollisuuksiesi mukaan sekä harjoittamaan juuri sillä tavalla, joka tuntuu hyödylliseltä omassa elämäntilanteessasi.
Päivittäinen aikataulu
klo 10 ohjattu meditaatio
klo 11 ryhmätapaaminen (yksi opettajista paikalla)
klo 15 dharma-puhe tai aikaa kysymyksille
klo 19 ohjattu meditaatio
Läsnäolo, yhteys ja yhteisöllisyys
Voimme löytää iloa, kun olemme täysin läsnä kokemuksessamme – kun sydän-mieli on avara, rauhallinen, herkkä, vastaanottavainen ja muovautuva. Vaalimalla tyyneyttä, hyvinvointia ja vakautta opimme löytämään tärkeitä sisäisiä voimavaroja, jotka tukevat meitä sekä henkisellä polulla että jokapäiväisessä elämässä.
Voimme löytää rentouden ja hyvinvoinnin tunteen, joka ei riipu ulkoisista olosuhteista, ja kirkastaa mieltämme niin, että näemme oman hämmennyksemme ja väärinkäsitystemme läpi. Yhdessä nämä ominaisuudet auttavat meitä heräämään syvimpään potentiaaliimme, joka on olennaista aina ja etenkin näinä aikoina. Juuri tässä hetkessä voimme virittäytyä yhdessä meissä eläviin ominaisuuksiin.
Monet elementit nykypäivän globaalissa tilanteessa, mukaan lukien ilmastohätätila ja nyt koronavirus, voivat tuntua erittäin haastavilta. Ja kuitenkin ne tarjoavat meille myös ainutlaatuisen tilaisuuden pysähtymiseen ja pohtimiseen. Voimme käyttää tätä sosiaalisen eristäytymisen aikaa etsiäksemme vaihtoehtoja kuluttaja-individualismille ja erillisyyden kokemukselle, joille yhteisömme ovat perustuneet, ja jotka ovat osittain aiheuttaneet nyt kohtaamamme vaikeudet.
Voimme hyödyntää tätä vetäytymisen ja fyysisen etäisyyden aikaa tutkiaksemme omaa syvyyttämme, yhteyttä toisiimme ja sitä, missä sydämemme, myötätuntomme ja yhteisöllisyytemme sijatsevat. Olemme kaikki samassa veneessä! Näiden ajatusten pohjalta tarjoamme tilaisuuden tutkia virittäytymistä yhteyteen ja yhteisöön verkon välityksellä.
Meditaatioharjoitukset, joita käytämme, ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat pääosin theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Verkkokurssille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.
Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate
Retriitin perushinta on 40 €. Retriitin perushinnalla katamme retriitin järjestämiseen liittyviä käytännöllisiä kuluja. Tämän lisäksi osallistujilla on mahdollisuus lahjoittaa opettajille ja järjestäjille retriitin lopussa.
Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa retriitistä perushintaa suuremman summan.
Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa.
Ilmoittautumiset ja peruutukset
Retriitille voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen ja maksamalla retriitin hinnan 40 € Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 30200427. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan asiasta ilmoituksen osoitteeseen retriitit@nirodha.fi. Tarvittavat tiedot ovat osallistujan nimi, tilin omistajan nimi sekä maksupäivä.
Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa emme voi palauttaa varausmaksua.
Opettajat
Sumedha (Hannah Bagshaw) kasvoi Ulko-Hebridien villissä luonnossa Skotlannissa. Oman taustansa ja Ajahn Chah’n perinteen inspiroimana hänen intohimokseen on muodostunut luontosuhteemme tutkiminen: erilaiset perspektiivit joita yhteys luontoon luo meille, ja välittäminen jota se tuo siihen miten elämme maailmassa.
Sumedha valmistui vuonna 1997 Manchesterin yliopistosta pääaineenaan uskontotiede, ja eli seuraavat 12 vuotta harjoittaen thai-metsäperinteessä aluksi noviisina ja sitten nunnana, ensin Amaravatin ja Chithurstin luostareissa Englannissa ja sitten Aloka Viharassa Kaliforniassa. Luovuttuaan nunnan kaavuista 2010 hän toimi vuoden managerina Dharmagiri-keskuksessa Etelä-Afrikassa Noonin kanssa, ja vuonna 2011 he perustivat yhdessä Ekuthuleni-retriittikeskuksen Ranskaan. Hänen harjoituksensa tärkeitä painopisteitä ovat yksinkertainen elämä lähellä villiä luontoa, ja kehollisen, kokonaisvaltaisen tietoisuuden kehittäminen. Näin vahvistuva vakaus ja lämminsydämisyys auttavat häntä jatkuvalla, kohti tuntematonta avautuvalla tutkimusmatkalla. Sumedha on kiinnostunut pitämään harjoitusta elävänä, todellisena ja avoimena kaikelle mitä tulee vastaan niin itsen sisällä kuin ulkopuolellakin.
Noon Baldwin on entinen sirkustaiteilija ja katuartisti, joka jäi pois sirkuksesta vuonna 2004 omistaakseen elämänsä henkiselle harjoitukselle, asuen dharma-keskuksissa Ranskassa ja Etelä-Afrikassa sekä Amaravatin luostarissa Englannissa. Hän loi yhdessä Sumedhan kanssa Ekuthulenin, yksinkertaisen meditaatiokeskuksen luonnon keskellä Ranskan Pyreneiden laitamilla, vuonna 2011. Painopiste Ekuthulenissa on meditaatiossa, ekologisessa tietoisuudessa ja näiden kahden yhdistämisessä.
Noon on kiinnostunut monenlaisista henkisistä perinteistä, ja hän onkin saanut vaikutteita monesta suunnasta: Jaya Ashmoren (Open Dharma) retriiteiltä ja kursseilta vuodesta 2008 lähtien, Ajahn Chah’n buddhalaisesta traditiosta vuodesta 2000, tiibetinbuddhalaisuudesta, meditatiivisesta laulamisesta sekä hiljaisesta kävelemisestä ja liikkeestä. Hän nauttii siitä, miten perinteiset ja avoimet henkiset harjoitukset kohtaavat hänen sydämessään. Noonin kirjava elämänkokemus on johtanut vahvaan kykyyn kuunnella ja elävään harjoitukseen, jota hän mielellään jakaa.
Noon lähestyy harjoitusta ja ihmisiä uteliaasti ja energeettisesti; tärkeä tutkimuskohde hänelle on henkisen harjoituksen sisäistäminen syvälle kehoon juurruttavien meditaatioiden kautta. Hän on sukupuoleltaan transgender – ”kaksi henkeä yhdessä ihmisessä”.
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Juha on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.
Ystävällisin terveisin,
Lauri Hallikainen (040 715 6279)
Tuulikki Hukka (ilmoittautumisasiat, 050 432 9241)