Anatta ja ykseys -kurssi 1.-22.11.2018, Turku

Buddhalainen opetus anattasta, ei-itsestä, kehottaa meitä suhtautumaan kokemuksiimme, kehoomme, tunteisiimme ja ajatuksiimme, omimatta niitä, kuin ne eivät olisi minä tai minun. Se on voimakas keino päästää irti vaistonvaraisesta, itsekeskeisestä takertumisestamme. Tällainen irtipäästäminen ei vieraannuta meitä, vaan tuo meidät herkistyneeseen, estottomaan yhteyteen kokemuksemme kanssa. Helpotus joka aukeaa muodollisessa meditaatiossa voi puhutella meitä laajalti myös sen ulkopuolella, muistuttaen meitä syvemmästä ymmärryksestä itsestä. Kun hellitämme totunnaisesta tavasta kokea itseämme, huomaamme ettemme koskaan olleetkaan erillisiä muista – jopa mystinen tunne erottamattomuudesta ja osallistumisesta maailmaan ja elämään tuo kokemukseen ihmeen tuntua, kauneutta ja syvyyttä.

Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa kokemusta vipassana-, mindfulness- tai vastaavasta meditaatiosta, esim. Nirodhan tapahtumissa. Toivomme että osallistujat ilmoittavat jos eivät pääse johonkin kurssikertaan mukaan. Kurssikertojen ohjatut meditaatiot ja opetukset äänitetään ja tarjotaan osallistujien käyttöön omaan harjoitukseen.

Kurssiajat: klo 18.30 – 20.30 (ovet aukeavat klo 18.00)
Päivämäärä: Torstaisin 1.11., 8.11, 15.11. ja 22.11.2018
Sijainti: Kasvisravintola Keidas, Uudenmaankatu 3, 20500 Turku
Ilmoittautumiset: Täytä ilmoittautumislomake
Hinta: Kurssi järjestetään danan, anteliaisuuden varassa. Sekä kurssin kulut että opettajan palkkio katetaan lahjoituksin. Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. On mahdollista lahjoittaa kurssikerroilla käteisellä, maksukortilla tai MobilePay -sovelluksella. Voi myös lahjoittaa tilisiirrolla Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97 – kurssin kuluihin viitenumerolla 301811011 ja opettajalle viitenumerolla 520043.

Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Lisätietoja: Robin Lybeck 040-7464757

Opettajasta: Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.