Anatta ja ykseys -kurssi 5.-26.11.2018, Helsinki

Buddhalainen opetus anattasta, ei-itsestä, kehottaa meitä suhtautumaan kokemuksiimme, kehoomme, tunteisiimme ja ajatuksiimme, omimatta niitä, kuin ne eivät olisi minä tai minun. Se on voimakas keino päästää irti vaistonvaraisesta, itsekeskeisestä takertumisestamme. Tällainen irtipäästäminen ei vieraannuta meitä, vaan tuo meidät herkistyneeseen, estottomaan yhteyteen kokemuksemme kanssa. Helpotus joka aukeaa muodollisessa meditaatiossa voi puhutella meitä laajalti myös sen ulkopuolella, muistuttaen meitä syvemmästä ymmärryksestä itsestä. Kun hellitämme totunnaisesta tavasta kokea itseämme, huomaamme ettemme koskaan olleetkaan erillisiä muista – jopa mystinen tunne erottamattomuudesta ja osallistumisesta maailmaan ja elämään tuo kokemukseen ihmeen tuntua, kauneutta ja syvyyttä.

Kurssille voi osallistua sekä paikallisesti Helsingin Vallilassa, tai internetin välityksellä Zoom-ohjelmalla. Eri päivinä voi osallistua paikallisesti tai etänä sen mukaan miten itselle parhaiten sopii. Toivomme että osallistujat pyrkivät mukaan jokaiselle neljästä kurssikerrasta, mutta tapaamiset myös tallennetaan katsottaviksi myöhemmin. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa kurssista ja etäosallistumisen teknisistä seikoista kursin alussa.

Kurssiajat: klo 18.00 – 20.00 (ovet aukeavat klo 17.30)
Päivämäärä: Maanantaisin 5.11., 12.11, 19.11. ja 26.11.2018
Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila tai etänä Zoom-ohjelmalla
Ilmoittautumiset: Täytä ilmoittautumislomake
Hinta ja opettajan lahjoitukset: Kurssin ilmoittautumismaksu on 15e, jolla katetaan kurssin käytännön kulut.  Sen voi maksaa Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301811053.

Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoituksia voi antaa kurssikerroilla käteisellä tai MobilePay-sovelluksella. Opettajalle on mahdollista lahjoittaa myös Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 520043. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoituksista.

Opettajasta: Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.