Avaran tietoisuuden harjoitukset online kurssi 6.-27.5.24

Tällä neljän kerran kurssilla syvennymme avaran tietoisuuden harjoituksiin. Avaran tietoisuuden harjoituksissa huomaamme kuinka mieli voi näyttäytyä meille meditaatiossa kirkkaana, tilavana, järkkymättömänä ja taivaan kaltaisena tilana. Tästä kauniista meditatiivisesta tilasta puhutaan buddhalaisissa perinteissä monilla nimillä: alkuperäisenä mielenä, perimmäisenä viisautena ja Buddhaluontona, ja sen voidaan käsittää sisältävän kaikki jalot mielen ja sydämen laadut. Tällä kurssilla voimme alkaa avautua näille meditatiivisille kokemuksille yksinkertaisten ja käytännönläheisten harjoitusten avulla.

Kannustamme kurssin osallistujia säännölliseen harjoitukseen, ja tämän neljän kerran kurssin voi ottaa itselleen meditaatiohaasteeksi, jos kaipaa omaan harjoitukseensa vakautta ja säännöllisyytä.


Kurssipäivät: Maanantaisin 6.-.27.5.2024 (4 kurssikertaa)

Ajankohta: 18.00 – 20.00

Osallistuminen: Kurssi toteutetaan verkossa. Käytämme Zoom-ohjelmaa ja lähetämme osallistumislinkin osallistujille

Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua kurssille täyttämällä tämän ilmoittautumiskaavakkeen.

Hinta: 12 e. Pyrimme kattamaan maksuilla kurssin käytännönkulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, kurssille voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla.

Lahjoitukset: Opettajat eivät saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen, ja toiveena on voida jatkaa dharman tarjoamista anteliaisuuden periaatteella. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä oman tilanteen mukaan. Danaa miettiessä kannustamme reflektoimaan mitä haluaisi antaa, mikä tuntuu omiin resursseihin nähden sopivalta ja mahdolliselta, ja miten olla osaltaan kantamassa vastuuta danaperinteestä, ja siitä, että opetuksia voidaan tarjota danaa vastaan. Molemmat opettajat saavat elantonsa pääasiallisesti lahjoituksista. 

Lisätietoja: Juha Penttilä 044-0887881

Ohjaajasta:

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on valmistui Insight Meditation opettajaksi vuonna 2020.