Awakening Joy 2011

Awakening Joy on kymmenen kuukauden mittainen kurssi, jonka tarkoitus on lisätä iloa, onnellisuutta ja hyvinvointia osanottajien elämässä. Kurssi pohjautuu sekä buddhalaisiin opetuksiin että psykologian ja neurotieteiden tuoreisiin tutkimustuloksiin. Vuoden 2011 Awakening Joy -kurssi alkaa helmikuussa ja päättyy marraskuussa. Varsinaiset kurssi-illat pidetään Berkeleyssä Kaliforniassa, mutta kurssin internet-version voi suorittaa missä päin maailmaa hyvänsä.

Nirodha ry järjesti Helsingissä Awakening Joy -paikallisryhmän vuonna 2010 hyvällä menestyksellä. Tarkoituksemme on jälleen vuonna 2011 koota pääkaupunkiseudulle ryhmä kurssilaisia ja kokoontua keskustelemaan kurssin teemoista ja harjoituksista kerran kuukaudessa.

Kullakin kurssikuukaudella on oma teemansa. Viime vuoden kurssin teemoja olivat mm. läsnäolo, kiitollisuus, irtipäästäminen, vaikeiden tunteiden kohtaaminen, itsensä rakastaminen sekä myötätunto. Kuhunkin teemaan liittyy harjoituksia, joita on tarkoitus tehdä normaalin elämän lomassa. Harjoitusten idea on kehittää osallistujien taitoa lisätä onnellisuutta ja muita positiivisia mielentiloja omassa elämässään: onnellisuus on taitolaji.

Kurssin vetäjä James Baraz on opettanut vipassana-meditaatiota yli 30 vuotta. Kurssin kuukausittaisista vieraspuhujista löytyy niin tiedemiehiä kuin meditaatio-opettajia. Awakening Joy -kurssia o järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja sen on käynyt tähän mennessä noin 9000 ihmistä.

Osanottajat saavat joka kuukausi sähköpostitse kaksi kurssikirjettä. Tämän lisäksi osanottajat voivat hakea kurssisivuilta Berkeleyn kurssi-illoissa nauhoitetun video- ja audiomateriaalin sekä osallistua keskusteluun kurssin keskustelufoorumilla. Kurssiin liittyy ’Awakening Joy’ -kirja, jonka hankkiminen on suositeltavaa. Kaikki kurssimateriaali on englanninkielistä. Intensiivisemmästä työskentelystä kiinnostuneet paikallisryhmän osanottajat voivat jakautua pareiksi, jotka ovat yhteydessä kurssiin liittyvistä aiheista esimerkiksi kerran viikossa. Halutessaan itselleen voi etsiä myös etäparin kurssin www-sivujen kautta. Kurssille ilmoittautuvalla ei tarvitse olla paria valmiina.

Kurssilla on materiaalia enemmän kuin mitä kukaan yksittäinen osanottaja pystyy käymään läpi. Ajatuksena onkin, että kukin poimii materiaalista kiinnostavimpia asioita sen verran kuin on itselle tarkoituksenmukaista. Kurssilla korostetaan kovasti, että liian suuret vaatimukset kurssin suhteen eivät lisää onnellisuutta tai hyvinvointia, päinvastoin. Tärkeintä on opetella kuuntelemaan itseään. Toivomme kuitenkin, että osanottajat sitoutuvat käymään parhaan kykynsä mukaan paikallisryhmän kuukausittaisissa tapaamisissa kurssivuoden loppuun asti. Osallistujilta ei edellytetä mitään muuta.

Järjestämme kiinnostuneille kurssin esittelyillan su 23.1.2011 kello 14-15.30 meditaatiokeskus Sammossa (Vetehisenkuja 3, Helsingin Hakaniemi). Esittelyillassa paikallisryhmän vetäjät esittäytyvät, vastaavat kysymyksiin ja kertovat tarkemmin kurssista sekä omista kokemuksistaan edellisten vuosien kursseilla. Varsinaiset paikallisryhmän tapaamiset pidetään helmikuusta marraskuuhun sunnuntaisin aina kuukauden puolivälin tienoilla. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään su 13.2.2011 klo 14-16 myöhemmin ilmoitettavassa paikassa pääkaupunkiseudulla.

Kurssille osallistuminen ei edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai kokemusta meditaatiosta. Verkkokurssi on maksullinen, mutta kurssimaksusta voi maksaa vain haluamansa pienenkin osan omasta taloudellisesta tilanteesta riippuen. Paikallisryhmä ei peri osanottajilta minkäänlaista maksua.

Tarkempia tietoja vuoden 2011 kurssista löytyy kurssin kotisivulta http://www.awakeningjoy.info/.

Ilmoittautumiset ja kysymykset voi lähettää osoitteseen nirodha.ry@gmail.com. Myös esittelyiltaan ilmoitautuminen on toivottavaa, jotta osaamme varata tarpeellisen määrän tarjoiluja.

Lämpimin terveisin,

Anne Patrikainen (0405339812) ja Kristo Kulju (0445969591) / Nirodha ry