Awakening Joy -kurssi 2012

Awakening Joy on kymmenen kuukauden mittainen kurssi, jonka tarkoitus on lisätä iloa, onnellisuutta ja hyvinvointia osanottajien elämässä. Kurssi pohjautuu sekä buddhalaisiin opetuksiin että psykologian ja neurotieteiden tuoreisiin tutkimustuloksiin. Kurssille osallistuminen ei edellytä meditaatiokokemusta tai buddhalaista elämänkatsomusta. Varsinaiset kurssi-illat pidetään Berkeleyssä Kaliforniassa, mutta kurssin internet-version voi suorittaa missä päin maailmaa hyvänsä. Kurssi alkaa helmikuussa ja päättyy marraskuussa.

Nirodha järjestää jälleen vuonna 2012 Awakening Joy -paikallisryhmiä. Tarkoituksena on jakaa kurssilaiset n. 7-8 hengen ryhmiin, jotka kokoontuvat keskustelemaan kurssin teemoista ja harjoituksista kerran kuukaudessa. Paikallisryhmiä järjestetään ainakin pääkaupunkiseudulla, mutta jos muista kaupungeista löytyy tarpeeksi kiinnostuneita, saatetaan ryhmiä saada niissäkin kasaan. Verkkokurssille voi kuitenkin osallistua ilman paikallisryhmääkin.

Mitä kurssilla käsitellään? Kuka opettaa?

Kullakin kurssikuukaudella on oma teemansa. Teemoja ovat mm. tietoinen läsnäolo, kiitollisuus, irtipäästäminen, vaikeiden tunteiden kohtaaminen, itsensä rakastaminen sekä myötätunto. Kuhunkin teemaan liittyy harjoituksia, joita on tarkoitus tehdä normaalin elämän lomassa. Harjoitusten idea on kehittää osallistujien taitoa lisätä onnellisuutta ja muita positiivisia mielentiloja omassa elämässään: onnellisuus on taitolaji.

Kurssin vetäjä James Baraz on opettanut vipassana-meditaatiota yli 30 vuotta. Kurssin kuukausittaisista vieraspuhujista löytyy niin tutkijoita kuin meditaatio-opettajia. Awakening Joy -kurssia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja sen on käynyt yli 10 000 ihmistä.

Miten kurssia suoritetaan?

Osanottajat saavat joka kuukausi sähköpostitse kaksi kurssikirjettä. Tämän lisäksi osanottajat voivat hakea kurssisivuilta Berkeleyn kurssi-illoissa nauhoitetun video- ja audiomateriaalin sekä osallistua keskusteluun kurssin keskustelufoorumilla. Kurssiin liittyy ’Awakening Joy’ -kirja, jonka hankkiminen on suositeltavaa. Kaikki kurssimateriaali on englanninkielistä. Intensiivisemmästä työskentelystä kiinnostuneet kurssilaiset voivat jakautua pareiksi, jotka ovat yhteydessä kurssiin liittyvistä aiheista esimerkiksi kerran viikossa. Kurssille ilmoittautuvalla ei tarvitse olla paria valmiina.

Kurssilla on materiaalia enemmän kuin mitä kukaan yksittäinen osanottaja pystyy käymään läpi. Ajatuksena onkin, että kukin poimii materiaalista kiinnostavimpia asioita sen verran kuin on itselle tarkoituksenmukaista. Kurssilla korostetaan kovasti, että liian suuret vaatimukset kurssin suhteen eivät lisää onnellisuutta tai hyvinvointia, päinvastoin. Tärkeintä on opetella kuuntelemaan itseään. Toivomme kuitenkin, että osanottajat sitoutuvat käymään parhaan kykynsä mukaan paikallisryhmän kuukausittaisissa tapaamisissa kurssivuoden loppuun asti.

Paikallisryhmien tapaamiset pidetään helmikuusta marraskuuhun sunnuntaisin aina kuukauden puolivälin tienoilla. Paikallisryhmä tapaa jonkun ryhmäläisen kotona ja tapaamispaikka yleensä vaihtuu kuukausittain. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään su 12.2.2011 klo 14-16. Loppuvuoden tapaamispäivät ovat alustavasti 18.3., 15.4., 20.5., 17.6., 15.7., 19.8., 16.9., 14.10. ja 18.11., mutta jokainen ryhmä voi keskenään sopia näihin päivämääriin tarvittavat muutokset.

Paljonko maksaa? Miten voin ilmoittautua?

Verkkokurssi on maksullinen, mutta kurssimaksusta voi maksaa vain haluamansa pienenkin osan omasta taloudellisesta tilanteesta riippuen. Paikallisryhmään osallistuminen on maksutonta.

Paikallisryhmään voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen. Ilmoittautumisten deadline on 20.1.2012. Jaamme ilmoittautuneet ryhmiin ilmoittautumislomakkeen tietojen perusteella. Ilmoitamme ryhmäjaon 28.1.2012 mennessä.

Verkkokurssille voi ilmoittautua kurssin webbisivujen kautta osoitteessa http://www.awakeningjoy.info/. Suosittelemme kuitenkin odottamaan paikallisryhmätilanteen selviämistä ennen verkkokurssille ilmoittautumista. On nimittäin mahdollista, että osa ilmoittautuneista ei mahdu paikallisryhmiin mukaan, esim. jos emme löydä kaikille ryhmille vastuuhenkilöitä.

Lopuksi

Tiedusteluja Awakening Joy -kurssista voi lähettää osoitteeseen nirodha.ilmo@gmail.com. Nirodhan muusta toiminnasta kuten meditaatioilloista ja hiljaisista retriiteistä saa tietoa yhdistyksen webbisivuilta https://nirodha.fi/.

Lämpimin terveisin,
Janne Sinkkonen (040 5464798)
Anne Patrikainen (040 5339812)