Awakening Joy -kurssi 2013

Awakening Joy on viiden kuukauden mittainen kurssi, jonka tarkoitus on lisätä iloa, onnellisuutta ja hyvinvointia osanottajien elämässä. Kurssi pohjautuu sekä buddhalaisiin opetuksiin että psykologian ja neurotieteiden tutkimustuloksiin. Kurssille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä meditaatiokokemusta tai buddhalaista elämänkatsomusta. Varsinaiset kurssi-illat pidetään Berkeleyssä Kaliforniassa, mutta kurssin internet-version voi suorittaa missä päin maailmaa hyvänsä. Kurssi alkaa helmikuussa ja päättyy kesäkuussa.

Verkkokurssin voi periaatteessa suorittaa yksin, mutta moni aiempi osallistuja on kokenut, että paikallisryhmätapaamisiin osallistuminen ja/tai kurssiparin kanssa työskentely ovat tärkeä tuki kurssin käymiselle. Nirodha on järjestänyt Awakening Joy -kurssista kiinnostuneille eri puolilla Suomea asuville henkilöille paikallisryhmiä ja kurssipareja jo kolmen vuoden ajan. Paikallisryhmät, joissa on tyypillisesti 3-10 jäsentä, tapaavat kahden tai neljän viikon välein. Kurssiparit voivat halutessaan olla yhteydessä useamminkin.

Mitä kurssilla käsitellään? Kuka opettaa?

Kurssi jakautuu kahden viikon jaksoihin, joista jokaisella on oma teemansa. Teemoja ovat mm. tietoinen läsnäolo, kiitollisuus, irtipäästäminen, vaikeiden tunteiden kohtaaminen, itsensä rakastaminen sekä myötätunto. Kuhunkin teemaan liittyy harjoituksia, joita on tarkoitus tehdä normaalin elämän lomassa. Harjoitusten idea on kehittää osallistujien taitoa lisätä onnellisuutta ja muita positiivisia mielentiloja omassa elämässään: onnellisuus on taitolaji.

Kurssin vetäjä James Baraz on opettanut vipassana-meditaatiota yli 30 vuotta. Kurssin kuukausittaisista vieraspuhujista löytyy niin tutkijoita kuin meditaatio-opettajia. Awakening Joy -kurssia on järjestetty vuodesta 2003 lähtien ja sen on käynyt yli 10 000 ihmistä.

Miten verkkokurssia suoritetaan?

Osanottajat saavat joka kuukausi sähköpostitse kurssikirjeitä. Tämän lisäksi osanottajat voivat hakea kurssisivuilta Berkeleyn kurssi-illoissa nauhoitetun video- ja audiomateriaalin sekä osallistua keskusteluun kurssin keskustelufoorumilla. Kurssiin liittyy ’Awakening Joy’ -kirja, jonka hankkiminen on suositeltavaa. Kaikki kurssimateriaali on englanninkielistä.

Kurssilla on materiaalia enemmän kuin mitä kukaan yksittäinen osanottaja pystyy käymään läpi. Ajatuksena onkin, että kukin poimii materiaalista kiinnostavimpia asioita sen verran kuin on itselle tarkoituksenmukaista. Kurssilla korostetaan, että liian suuret vaatimukset itselle kurssin suhteen eivät lisää onnellisuutta tai hyvinvointia, päinvastoin. Tärkeintä on opetella kuuntelemaan itseään.

Miten voin ilmoittautua? Paljonko maksaa?

Verkkokurssille voi ilmoittautua kurssin webbisivujen kautta osoitteessa http://www.awakeningjoy.info/. Verkkokurssiin osallistujilta pyydetään lahjoitusta, jonka suuruuden voi päättää itse oman taloudellisen tilanteen perusteella.

Jos olet kiinnostunut paikallisryhmään osallistumisesta tai kurssiparin kanssa työskentelystä, täytä lomake 15.1.2013 mennessä. Lähetämme viimeistään 20.1.2013 kaikille kiinnostuneille toistensa tiedot. Näiden tietojen perusteella voit etsiä itsellesi sopivan parin tai paikallisryhmän. Lopullisen päätöksen verkkokurssille ilmoittautumisesta voit tehdä sen jälkeen kun on selvinnyt, löytyikö sinulle mieleistä paria tai ryhmää.

Viimeistään 20.1.2013 lähetämme kiinnostuneille myös tarkempaa tietoa kurssikirjan hankinnasta, paikallisryhmätapaamisten hyväksi havaitusta formaatista, yms. Nirodha ei peri näistä järjestelyistä mitään maksua.

Lopuksi

Tiedusteluja kurssista voi lähettää osoitteeseen nirodha.ilmo@gmail.com. Nirodhan muusta toiminnasta kuten meditaatioilloista ja hiljaisista retriiteistä saa tietoa yhdistyksen webbisivuilta https://nirodha.fi/. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Iloisin terveisin,
Anna Backholm (040 5362946)
Anne Patrikainen (040 5339812)