Buddhalaisen meditaation taito 28.-29.1.2017 Joensuussa

Kurssilla tutustumme buddhalaisten meditaatiomenetelmien käytännön harjoittamiseen. Lähestymme meditaatiota taitona jota voimme oppia: miten syventää harjoitusta, tulla toimeen vastoinkäymisten kanssa, huomata omat taipumuksemme ja löytää turvaa, voimaa ja vapautta.

Käytämme useita meditatiivisia lähestymistapoja. Samatha kehittää meditatiivista keskittyneisyyttä ja syvyyttä. Metta kasvattaa kykyämme avata sydämiämme ja lähestyä itseämme ja muita rakkaudella. Vipassana tarkoittaa syvää näkemistä tai vapauttavaa näkemisen tapaa. Puhumme myös siitä, miten kokemukset meditaatiossa näkyvät arjessamme ja auttavat meitä elämään myötätuntoista elämää.

Ohjelmassa on opetuspuheita, ohjattuja meditaatioita, ryhmäkeskusteluja, tilaisuuksia kysymyksille ja vastauksille ja hiljaisia istuma- ja kävelymeditaatioita. Kurssi valmistaa osallistujan itsenäiseen harjoitukseen ja osallistumaan Nirodhan ryhmiin.

Emme edellytä mitään esitietoja tai aiempaa kokemusta meditaatiosta. Voit ottaa oman istuimen mukaan kurssille, mutta niitä on saatavilla myös Gartanosta. Kurssi on avoin kaikille.

Kurssiajat: lauantaina klo 15.30-19.30, sunnuntaina klo 10-13 ja 14-17
Päivämäärät: 28.-29.1.2017
Sijainti: Gartano, Siltakatu 20 A 31, 80100 Joensuu
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/23
Kysymykset: Tuulikki Hukka, tuulikki.hukka@gmail.com, puh. 050 432 9241
Hinta: Kurssin hinta ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Vaalimme kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja näin varmistamme kurssien olevan avoimia kaikille.

Ohjaaja
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja opettanut meditaatiota vuodesta 2008. Hän on Nirodha ry:n perustajajäsen ja edelleen aktiivisesti mukana kehittämässä yhteisönsä toimintaa.