”Yhdentyminen, yhteisö ja yhteydessä oleminen” Dharma kokoontuminen 12.-17.6.2018 Kruusilassa: Tarkemmat tiedot

Dharma-leirin hinta ja lahjoitusperiaate

Dharma-leirin hinnat:
aikuiset 170 €
lapset / sänky 110 €
lapset / patja 70 €

Ilman omaa sänkypaikkaa pärjäävät 2-vuotiaat ja tätä nuoremmat lapset saavat osallistua ilmaiseksi.

Dharma-leirin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, Ystävyyden Majatalon vuokran ja dharma-leirin ruokakulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua dharma-leirille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa dharma-leiristä perushintaa suuremman summan.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallistumaan taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan dharma-leirille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Dharma-leirille voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa mukaan yhden aikuisen sekä 1-3 lasta.

Varausmaksu 30 €/henkilö (ei ilmaiseksi mukaan tulevista pikkulapsista) maksetaan Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97, viite 30180615. Loppuosa leirin hinnasta tulee maksaa viimeistään 11.5.2018 samalle tilille samalla viitenumerolla. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan asiasta ilmoituksen osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi. Tarvittavat tiedot ovat osallistujan nimi, tilin omistajan nimi sekä maksupäivä.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 30.5., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 30.5. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Ajankohta

Dharma-leiri alkaa tiistaina 12.6. noin klo 16-17, ja loppuu sunnuntaina 17.6. noin klo 15. Dharma-leiriin tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.

Paikka

Dharma-leiri järjestetään Ystävyyden Majatalossa Kruusilassa Salon lähellä noin 100 km Helsingistä Turkuun päin. Osoite on seuraava: Ystävyyden Majatalo, Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila. Vainion liikenteen bussit välillä Helsinki-Turku alkoivat 1.9.2017 alkaen pysähtyä myös Kruusilan pysäkillä, Vanhan Turuntien varrella (110). Pysäkiltä on talolle n. 600 m kävelymatka.

Lähetämme lisätietoja paikalle pääsemisestä noin viikkoa ennen dharma-leirin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussiyhteyksistä ja ajoreiteistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat tulijat löytäisivät toisensa.

Tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Ystävyyden Majatalossa on tilat 50 osanottajalle. Lapsia mahtuu mukaan noin 10-15. Majoitus tapahtuu yleensä 2-4 hengen huoneissa, perheenjäsenet samassa huoneessa. Huoneet jaetaan saapumisjärjestyksessä. Mainitsethan ilmoittautumiskaavakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen. Allergisille tiedoksi, että Ystävyyden Majatalossa saattaa asua kissoja ja/tai koiria, joilla tosin ei ole pääsyä meditaatiosaliin tai majoitushuoneisiin.

Tarjoamme dharma-leirin aikana kolme kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Lisäksi lapsille on tarjolla välipaloja. Tauoilla on saatavilla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-aineallergiansa.

Päiväohjelmaan kuuluu istuma- ja kävelymeditaatiojaksoja, ohjattua joogaa tms. liikettä, opetuspuhe, dharma-aiheista keskustelua ja muunlaisia harjoituksia, sekä osanottajien itsensä tarjoamia aktiviteetteja. Saunomismahdollisuus on joka toinen päivä. Lisäksi päivään kuuluu noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Työtehtävänä voi myös olla osallistuminen lastenhoitoon joidenkin aikuisille suunnattujen ohjelmien aikana.

Lapsille on tarjolla erilaisia ohjattuja aktiviteetteja sekä vapaampaa oleilua aikuisten valvonnassa, yhteensä noin 4-5 tuntia päivässä. Alustavasti suunnitteilla on muunlaisten aktiviteettien ohella mm. luovaa liikettä ja lasten mindfulness-harjoituksia. Osallistuminen ohjattuun toimintaan on vapaaehtoista; lapset voivat myös viettää ajan vanhempiensa kanssa. Joihinkin dharma-leirin aktiviteetteihin lapset ja aikuiset voivat osallistua yhdessä.

Päivät vietetään osin hiljaisuudessa ja osin puhuen. Perheiden osalta hiljaisuus toteutuu sen verran, kuin on mahdollista ja lasten kannalta mielekästä.

Dharma-leiri on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella.

Varustus

Ystävyyden Majatalon vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat/makuupussin sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia osanottajille puuttuvia tavaroita dharma-leirin aikana.

Dharma-leirillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Nirodha tarjoaa kaikille istuinalustan ja yhden istuintyynyn. Tuomme paikalle lisäksi parikymmentä meditaatiopenkkiä. Jos tarvitset lisää tyynyjä esim. tueksi käsille tai polvien alle, otathan omat ekstratyynyt mukaan. Jos pelkäät palelevasi meditaation aikana, kannattaa ottaa mukaan viltti.

Meditaatiosali on eri rakennuksessa kuin osa majoitushuoneista, joten helposti jalkaan sujautettavat ulkokengät ovat hyödyksi. Myös sisäkengät voivat olla hyvät mukana. Mahdollisuuksien mukaan voit tuoda mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. Kerromme tarkemmin mukaan tarvittavista varusteista lähempänä dharma-leiriä.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit2@nirodha.fi. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen tapahtuma!

Ystävällisin terveisin,
Liisa Lähteenmäki 040 580 2668
Markku Ilo 040 413 6833, ilmoittautumiset