”Yhteisö ja yhteys” – dharma-leiri 1.-6.7.2016 Kruusilassa: Tarkemmat tiedot

Dharma-leirin hinta ja lahjoitusperiaate

Dharma-leirin perushinta on 160€ aikuisille sekä 13-vuotiaille ja tätä vanhemmille lapsille. Tätä nuoremmille lapsille hinta on 100€, tai 60€ mikäli lapsi ei tarvitse omaa sänkypaikkaa, vaan voi nukkua esimerkiksi kahden aikuisen huoneessa lattialle laitetulla lisäpatjalla. Ilman omaa sänkypaikkaa pärjäävät 2-vuotiaat ja tätä nuoremmat lapset saavat osallistua ilmaiseksi.

Dharma-leirin perushinnalla katamme opettajien matkakulut Suomeen, Ystävyyden Majatalon vuokran ja dharma-leirin ruokakulut.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua dharma-leirille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa. Jos tunnet, että perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa. Jos taas olet hyvässä taloudellisessa tilanteessa ja haluat tukea vähävaraisempia osallistujia, voit maksaa dharma-leiristä perushintaa suuremman summan.

Opettajat ja järjestäjät eivät peri mitään korvausta vaan he lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallistumaan taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että me voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen. Opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan dharma-leirille käteistä opettajille ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Dharma-leirille voi ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumiskaavakkeen ja maksamalla varausmaksun. Vahvistamme ilmoittautumisesi kaavakkeen ja maksun saatuamme. Samalla kaavakkeella voit ilmoittaa mukaan yhden aikuisen sekä 1-3 lasta. (Leirille ei mahdu mukaan enempää lapsia, mutta lasten kanssa voi ilmoittautua jonotuslistalle; aikuisille on vielä hyvin tilaa. Täytä ilmoittautumislomake, mutta älä maksa varausmaksua.)

Varausmaksu 30€/henkilö (ei ilmaiseksi mukaan tulevista pikkulapsista) maksetaan Nirodhan tilille FI83 3636 3010 8888 24, viite 720160. Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 130€, 70€ tai 30€) tulee maksaa viimeistään 30.5.2016 samalle tilille samalla viitenumerolla. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan asiasta ilmoituksen osoitteeseen retriitit@nirodha.fi. Tarvittavat tiedot ovat osallistujan nimi, tilin omistajan nimi sekä maksupäivä.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 30.5., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 30.5. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan.

Ajankohta

Dharma-leiri alkaa perjantaina 1.7. noin klo 16-17, ja loppuu keskiviikkona 6.7. noin klo 15. Dharma-leiriin tulee osallistua kokonaisuudessaan alusta loppuun saakka.

Paikka

Dharma-leiri järjestetään Ystävyyden Majatalossa Kruusilassa Salon lähellä noin 100 km Helsingistä Turkuun päin. Osoite on seuraava: Ystävyyden Majatalo, Kalkkilantie 74, 25110 Kruusila. Lähin bussien pikavuoropysäkki sijaitsee n. 9 kilometrin päässä Suomusjärvellä.

Lähetämme lisätietoja paikalle pääsemisestä noin viikkoa ennen dharma-leirin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussiyhteyksistä ja ajoreitistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat tulijat löytäisivät toisensa.

Tilat, ruokailu ja päiväohjelma

Ystävyyden Majatalossa on tilat 50 osanottajalle. Lapsia mahtuu mukaan noin 10-15. Majoitus tapahtuu yleensä 2-4 hengen huoneissa, perheenjäsenet samassa huoneessa. Huoneet jaetaan saapumisjärjestyksessä. Mainitsethan ilmoittautumiskaavakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen. Allergisille tiedoksi, että Ystävyyden Majatalossa saattaa asua kissoja ja/tai koiria, joilla tosin ei ole pääsyä meditaatiosaliin tai majoitushuoneisiin.

Tarjoamme dharma-leirin aikana kolme kasvisateriaa päivässä: aamiaisen, lounaan ja kevyen päivällisen. Lisäksi lapsille on tarjolla välipaloja. Tauoilla on saatavilla teetä ja pikakahvia. Ilmoittautumiskaavakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-aineallergiansa.

Päiväohjelmaan kuuluu istuma- ja kävelymeditaatiojaksoja, ohjattua joogaa tms. liikettä, opetuspuhe, dharma-aiheista keskustelua ja muunlaisia harjoituksia, sekä osanottajien itsensä tarjoamia aktiviteetteja. Saunomismahdollisuus on joka toinen päivä. Lisäksi päivään kuuluu noin tunnin työjakso, jolloin esimerkiksi siivotaan yleisiä tiloja tai autetaan keittiössä kasvisten pilkkomisessa. Työtehtävänä voi myös olla osallistuminen lastenhoitoon joidenkin aikuisille suunnattujen ohjelmien aikana.

Lapsille on tarjolla erilaisia ohjattuja aktiviteetteja sekä vapaampaa oleilua aikuisten valvonnassa, yhteensä noin 4-5 tuntia päivässä. Alustavasti suunnitteilla on muunlaisten aktiviteettien ohella mm. luovaa liikettä ja lasten mindfulness-harjoituksia. Osallistuminen ohjattuun toimintaan on vapaaehtoista; lapset voivat myös viettää ajan vanhempiensa kanssa. Joihinkin dharma-leirin aktiviteetteihin lapset ja aikuiset voivat osallistua yhdessä.

Päivät vietetään osin hiljaisuudessa ja osin puhuen. Perheiden osalta hiljaisuus toteutuu sen verran, kuin on mahdollista ja lasten kannalta mielekästä.

Dharma-leiri on päihteetön tapahtuma ja tupakointi on mahdollista vain sille rajatulla alueella.

Varustus

Ystävyyden Majatalon vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat/makuupussin sekä pyyhkeen muun henkilökohtaisen tavaran, lääkkeiden ym. lisäksi. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia osanottajille puuttuvia tavaroita dharma-leirin aikana.

Dharma-leirillä voi meditoida lattialla tai tuolilla. Nirodha tarjoaa kaikille istuinalustan ja yhden istuintyynyn. Tuomme paikalle lisäksi parikymmentä meditaatiopenkkiä. Jos tarvitset lisää tyynyjä esim. tueksi käsille tai polvien alle, otathan omat ekstratyynyt mukaan. Jos pelkäät palelevasi meditaation aikana, kannattaa ottaa mukaan viltti.

Meditaatiosali on eri rakennuksessa kuin osa majoitushuoneista, joten helposti jalkaan sujautettavat ulkokengät ovat hyödyksi. Myös sisäkengät voivat olla hyvät mukana. Mahdollisuuksien mukaan voit tuoda mukaan oman joogamaton, jos sellaista tarvitset. Kerromme tarkemmin mukaan tarvittavista varusteista lähempänä dharma-leiriä.

Lopuksi

Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää osoitteeseen retriitit@nirodha.fi. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen tapahtuma!

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 432 9241)
Anna Backholm (040-536 2946)