”Leikkisä sydän” – dharma-leiri 27.6.-2.7.2017 Kruusilassa

Miksi tulla mukaan?

Henkinen harjoitus voi olla leikkisä ja luova tapa olla tekemisissä toisten ihmisten ja maailman kanssa. Kun tutkimme sitä, miten suhtautua ja vastata elämämme muuttuviin tilanteisiin, leikkisästä asenteesta voi olla apua. Leikillisyys tukee kykyämme oppia, luoda uutta, ja olla vuorovaikutuksessa ja yhteydessä niin toisten ihmisten kuin itsemme kanssa – niin että mukana on huumoria ja myötätuntoa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan leikkimään yhteisellä matkallamme kohti syvempää myötätuntoa ja viisautta!

Hiljaiset retriitit eivät ole kaikkia varten; toivomme, että tämä dharma-leiri on. Tervetulleita ovat kaikenikäiset harjoittajat aiemman kokemuksen määrästä riippumatta, ensikertalaisista täysin valaistuneisiin asti. Myös perheet ovat tervetulleita. Dharma-leiri tarjoaa tilaisuuden tuoda yhteen monimuotoiset kokemuksemme ja omien elämiemme oivallukset, sulatusuuniin jossa olemme vuorovaikutuksessa ja yhteydessä toisiimme.

Dharma-leirillä opetetaan vipassana-meditaatiota (engl. insight meditation). Sana vipassana tarkoittaa asioiden näkemistä selkeästi niin kuin ne ovat. Tämä meditaatioharjoitus on yli 2500 vuotta vanha ja pohjautuu theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Dharma-leiriin osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Mitä dharma-leirillä tapahtuu? Entä lapset?

Dharma-leirin ohjelmaan kuuluu meditaatiojaksoja, opetuspuheita, dharma-aiheista ohjattua keskustelua, harjoitusta tukevia aktiviteetteja, sekä myös vapaampaa yhdessäoloa, kesästä nauttimista ja saunomista. Osa päivästä vietetään hiljaisuudessa, osa puhuen. Opetus on englanninkielistä; tarpeen mukaan on mahdollista järjestää keskusteluryhmiä ja tulkkausta suomeksi.

Dharma-leirille ovat tervetulleita myös perheet. Lapsille on osaksi päivää tarjolla sekä järjestettyä ohjelmaa että vapaamuotoisempaa oleskelua aikuisten valvovan silmän alla; näin vanhemmat saavat omaa aikaa osallistua muuhun ohjelmaan. Mukaan ovat tervetulleita eri-ikäiset lapset, sillä edellytyksellä että he osaavat itse hoitaa vessakäynnit ja pukemiset, sekä osaavat kuunnella ja noudattaa ohjeita ja toimia ryhmässä. Dharma-leirille voi tulla myös tätä pienempien lasten kanssa, mutta näiden hoito vanhempien on itse järjestettävä. Leirille ei mahdu mukaan enempää lapsia, mutta lasten kanssa voi ilmoittautua jonotuslistalle (täytä ilmoittautumislomake, varausmaksua ei tarvitse vielä maksaa). Aikuisille on vielä tilaa.

Dharma-leirillä tarjotaan päivittäin kolme kasvisruoka-ateriaa, sekä lisäksi lapsille välipaloja. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-4 hengen huoneissa. Majapaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Dharma-leirillä opettaa Suomessa useasti vieraillut Paul Burrows. Suomenkielisinä apuopettajina ovat Sampo Koistinen ja Juha Penttilä.

Paul Burrows harjoittaa Insight-meditaatioperinnettä ja opettaa kursseja maailmanlaajuisesti. Hän on opiskellut opettajaksi Christina Feldmanin johdolla, joka on yksi Gaia House -retriittikeskuksen perustajista. Paulin tutkimusmatkat ovat johtaneet hänet luostareihin ja retriittikeskuksiin Kathmandun laaksossa, Intiassa ja Iso-Britanniassa, sekä pitkiin intensiivisiin retriittijaksoihin theravada- ja tiibetinbuddhalaisessa perinteessä. Hän asuu tällä hetkellä Pohjois-Lontoossa. Lisää voi lukea Paulin blogista AwakeningCity.com. Paulin opetuspuheita.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Dharma-leirin perushinta aikuisille on 180€, lapsille 120€ tai 80€. On mahdollista maksaa myös perushintaa vähemmän tai enemmän. Dharma-leirille voi varata paikan maksamalla varausmaksun ja täyttämällä sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen. Lisätiedot hinnasta, paikan varaamisesta sekä muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Tuulikki Hukka (050 4329241)
Anna Backholm (040 5362946)