Suomenkielinen erämaaretriitti 1.-8.6.2024 Utsjoella, Saamenmaalla: Juha Penttilä

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 380 € (sis. alv 24%). Retriitin perushinnalla katamme opettajan ja järjestäjien matkakulut, tukikohdan vuokran, bussikuljetuksen, retriitin ruokakulut sekä muita käytännön kuluja. Bussimatka Rovaniemeltä Karigasniemelle sisältyy osallistumismaksuun, junaliput Rovaniemelle eivät sisälly.

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden osallistua retriitille taloudellisesta tilanteesta riippumatta ja alennamme hintaa tarvittaessa mahdollisuuksien mukaan. Jos tiedät, että retriitin perushinta on sinulle liian korkea, ota yhteyttä meihin retriitit2@nirodha.fi ja kerro, kuinka paljon voisit maksaa.

Opettaja ja järjestäjät eivät peri mitään kiinteää korvausta työstään vaan lahjoittavat panoksensa, jotta mahdollisimman monet voisivat päästä osallisiksi opetuksesta taloudellisesta tilanteestaan riippumatta. Tämä anteliaisuuden periaate on hyvin keskeinen Buddhan opetuksissa ja on mahdollistanut sen, että voimme yhä harjoittaa meditaatiota 2500 vuotta Buddhan jälkeen.

Vastavuoroisesti retriittien osallistujille tarjotaan retriitin päättyessä mahdollisuus tukea lahjoituksella opettajien ja järjestäjien työtä. Retriittien opettajat elävät pitkälti retriiteille osallistuvien anteliaisuuden varassa. Pyydämmekin teitä ottamaan retriitille maksukortin tai käteistä opettajalle ja järjestäjille tarkoitettuja lahjoituksia varten.

Ilmoittautumiset ja peruutukset

Voit ilmoittautua retriitille täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Saat laskun varausmaksusta (35 euroa) ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Loppumaksusta tulee sähköpostitse lasku ja ohjeet erikseen. Maksathan molemmat laskut eräpäivään mennessä käyttäen laskuissa olevaa viitenumeroa. Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalaisille.

Jos osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavana jonossa olevalle. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutat osallistumisen maksettuasi koko osallistumaksun, palautamme loppuosan vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan. Maksuja ei myöskään voi siirtää toiselle retriitille.

Retriitin aika, paikka ja matkajärjestelyt

Retriitti alkaa lauantaina 1.6.2024. Kokoonnumme Rovaniemen junaasemalla klo 7.30. Rovaniemeltä matkaamme tilausbussilla lähelle retriittipaikkaa ja pidämme matkalla ruokatauon. Ensimmäisenä päivänä vaellamme leiripaikkaamme, joka on noin 3,5 kilometrin päässä lähimmältä tieltä. Retriitti päättyy lauantaina 8.6.2024. Bussi noutaa meidät siten, että olemme takaisin Rovaniemen rautatieasemalla klo 20:45 mennessä.

Etelä-Suomesta Rovaniemelle pääsee kätevimmin yöjunalla. Suosittelemme seuraavia junavuoroja:
Helsinki–Rovaniemi 31.5. klo 19:29 – 1.6. klo 07:20
Rovaniemi–Helsinki 8.6. klo 20:57 – 9.6. klo 09:15

(VR:n makuuhytit ovat jo myynnissä ja ostamalla liput ajoissa voit säästää matkakuluissa. Hytin hinta on sama riippumatta siitä, ostatko makuupaikan yhdelle vai kahdelle hengelle. Halutessasi voit siis ostaa samalla hinnalla kaksi lippua ja myydä makuuhyttisi toisen vuodepaikan jollekulle toiselle osallistujalle lähempänä retriittiä.)

Jos tulet omalla autolla suoraan Akumajan parkkipaikalle (n. 30 km Karigasniemeltä), olethan meihin yhteydessä etukäteen.

Retriitin olosuhteet

Olosuhteet Pohjois-Lapissa kesäkuun alussa vaihtelevat hyvin paljon vuodesta toiseen. Sää voi olla aurinkoinen ja lämmin, mutta saattaa myös sataa räntää ja maastossa voi vielä olla paikoin lunta. Luultavimmin päivälämpötila on 0–15 astetta. Aurinkorasva saattaa olla tarpeen päivisin. Yöpakkaset ovat mahdollisia, mutta todennäköisemmin yölämpötilat pysyvät plussan puolella. Itikoita ei todennäköisesti vielä kesäkuun alussa ole paljon, mutta on hyvä varautua hyttyshatulla ja -karkotteella.

Yövymme ensisijaisesti omissa teltoissa Akumajan vieressä, mutta tarvittaessa myös majassa voi nukkua. Kerrothan ilmoittautumiskaavakkeessa, jos sinulla ei ole telttaa ja toivot voivasi nukkua majassa. Tarvitset joka tapauksessa lämpimän makuupussin. Valmistamme ruokamme pääosin retkikeittimillä. Leiripaikassamme on kuivakäymälä sekä peseytymismahdollisuus.

Päivisin teemme pitkiä, useamman tunnin kävelyretkiä lähialueelle. Kuljemme osin polkuja ja paljon myös poluttomassa tunturimaastossa. Paikoin maasto voi olla soista, kivikkoista tai lumistakin. Ylitämme pieniä puroja kahlaten. Lähistöllä ei ole muita mökkejä, joten saamme todennäköisesti vaeltaa pääosin kohtaamatta muita retkeilijöitä.

Tarvittavat varusteet

Tarvittavat varusteet löydät varustelistasta. Jos et omista kaikkea tarvittavaa, kannattaa kysellä varusteilta kavereilta lainaan tai vuokrata esim. Kuinomasta.

Erämaaretriitin osanottajat eivät ole vakuutettuja Nirodhan puolesta. On siis hyödyllistä, jos sinulla on retriitin aikana voimassa oleva vakuutus, joka kattaa myös vaeltamisen Lapissa.

Ruoka

Erämaaretriitillä teemme retkimuonaa kevyesti mukana kulkevista aineksista. Syömme päivässä kolme ateriaa, minkä lisäksi kannattaa ottaa mukaan omaa naposteltavaa. Kaikki ruoka on kasvisruokaa. Ruoka-aineallergiat voit kertoa ilmoittautumislomakkeessa. Juomavetemme saamme puhtaista luonnonvesistä.

Erämaaretriitti on päihteetön tapahtuma.

Lopuksi

Lähetämme osallistujille lisää tietoa lähempänä retriittiä. Kysymyksiä ja tiedusteluja voi lähettää alla mainittuihin sähköpostiosoitteisiin. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa ja merkityksellinen retriitti!

Ystävällisin terveisin,

Havu Pellikka (käytännön järjestelyt), havu.pellikka@iki.fi, 050 499 1131

Marianne (Nella) Woodbury (ilmoittautumisasiat), retriitit2@nirodha.fi, +1 470 641 7056 (vain Whatsapp, Telegram ja iMessage)