Päiväretriitti Orimattilassa 15.6.2013, opettajana Frank Uyttebroeck

Nirodha järjestää päiväretriitin la 15.6.2013 klo 10-18. Opettajaksi saapuu Frank Uyttebroeck. Frank vetää retriittejä ympäri Eurooppaa ja hänen kotisanghansa sijaitsee Rotterdamissa, Hollannissa. Frankin opettajina ovat toimineet mm. Noah Levine ja Vinny Ferraro.

Päiväretriitti järjestetään Orimattilassa Myllyhoitoyhdistyksen tiloissa (Neulomotie 5). Päiväretriitti noudattaa normaalia retriittikaavaa (kts. esimerkki), joka koostuu kävely- ja istumameditaatiosta hiljaisuudessa. Opetus on englanniksi. Ohjelma sopii kaikentasoisille harrastajille, myös ensikertalaisille.

Päiväretriitin teema on metta-meditaatio. Metta käännetään usein rakastavaksi ystävällisyydeksi tai hyväksi tahdoksi.  Metta-meditaation on tarkoitus kehittää itsessämme tätä ominaisuutta ja jotkut opettajat puhuvatkin mielen ehdollistamisesta uudenlaisiin käyttäytymismalleihin. Metta-harjoituksen myötä saatamme huomata tarpeettoman kovuuden ja ankaruuden vaikutukset elämässämme ja oppia päästämään irti näistä vanhoista ja kivuliasta käyttäytymismalleista.

Osallistujat voivat ottaa omat eväät mukaan. Talon puolesta on tarjolla teetä ja vettä, lounastauolla myös kahvia. Meditointiin tarvittavat istuinalustat, istuintyynyt, meditaatiopenkit ja tuolit löytyvät paikan päältä. Jos saavut toiselta paikkakunnalta ja käytät julkisia kulkuneuvoja, ota yhteyttä, jotta voimme järjestää kuljetuksen Lahden juna- tai bussiasemalta.

Osallistumismaksu on 10 euroa, ja se kattaa opettajan matkakulut ja tilavuokran. Lisäksi osallistujat voivat halutessaan lahjoittaa opettajalle omavalintaisen summan, joten pyydämme varaamaan mukaan käteistä lahjoitusta varten.

Retriittipaikka varataan maksamalla osallistumismaksu 10 € Nirodhan tilille 124830-213060 (viite 620134, IBAN FI6012483000213060) ja täyttämällä ilmoittautumiskaavake. Mikäli maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan asiasta ilmoituksen osoitteeseen nirodha.lahti@gmail.com. Tarvittavat tiedot ovat osallistujan nimi, tilin omistajan nimi sekä maksupäivä. Peruutustapauksissa osallistumismaksua ei palauteta.

Ilmoittautumisaika päättyy 8.6.2013. Lähetämme tämän jälkeen osallistujille linkin sähköiseen kyytikoordinointilomakkeeseen, jonka avulla autolla tulijat voivat tarjota vapaita paikkoja muille osallistujille. Lisätietoja tapahtumasta voi kysyä sähköpostitse nirodha.lahti@gmail.com.

Sydämellisesti tervetuloa!

Terveisin,
Nirodha Lahti