Hengityksen tarkkailu: avain meditatiiviseen syvyyteen sunnuntaina 27.11.2016 Helsingissä

Kurssilla perehdytään kehotietoisuus- ja hengityksentarkkailumeditaatioharjoituksiin, joilla kehitetään meditatiivista keskittyneisyyttä ja syvyyttä. Nämä harjoitukset ovat buddhalaisen meditatiivisen perinteen kulmakiviä. Mielen rauhallista keskittyneisyyttä nimitetään buddhalaisessa perinteessä samadhiksi. Samadhi on taito, jota voi kehittää ja oppia syventämään harjoittelun avulla. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat samadhin syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

Huom! Tilassa on tuoleja ja joogamattoja alustoiksi, mutta otathan oman meditaatiotyynyn tai penkin mukaan, jos haluat istua lattialla.

Kurssiajat: 12.00-14:30 (ovet aukeavat 11:45)
Päivämäärä: sunnuntai 27.11.2016
Sijainti: Yliskyläntie 3, E-rakennus, Laajasalo, Helsinki
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/20

Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää, ohjaa meditaatioiltoja  ja kursseja, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä meditaatioyhteisön toimintaa.

Hengityksen tarkkailusta ja samadhista voi lukea lisää Juhan blogista: ohjeita hengityksentarkkailuun osa 1 ja osa 2.

Tervetuloa kurssille!
Juha Penttilä (044-0887881, penttila.j@gmail.com)