Hiljainen vipassana-meditaatioretriitti 13.-18.4.2017 Kruusilassa

Viisauden herättäminen ja sydämen avaaminen

Miksi meditoida?

Mindfulness-meditaatio on yksinkertainen suora harjoitus, jossa suuntaamme hetkestä toiseen huomion keho–mieli-prosessiimme rennolla ja kiinnostuneella asenteella. Asettumalla nykyhetkeen opimme olemaan paremmin yhteydessä kokemukseemme ja kohtaamaan sen tasapainoisemmin. Tämän tutkimusmatkan kautta alamme myös tunnistaa mielen reaktiivisia toimintamalleja, jotka aiheuttavat kärsimystä. Näiden mallien sijaan voimme valita vahvistavamme mielen niitä ominaisuuksia, jotka auttavat ja parantavat. Harjoitus luo luottamusta itseemme ja sydämestämme luontaisesti löytyvään viisauteen.

Osana retriittiä on myös rakastavan ystävällisyyden (metta) meditaatio, joka kehittää sydämen kykyä avautua ja suhtautua kokemuksiin ystävällisesti ja myötätuntoisesti.

Nämä meditaatioharjoitukset ovat yli 2500 vuotta vanhoja ja pohjautuvat theravada-buddhalaiseen perinteeseen. Retriitille osallistuminen ei kuitenkaan edellytä buddhalaista elämänkatsomusta tai omista uskomusjärjestelmistä luopumista.

Miksi lähteä retriitille? Mitä retriitillä tapahtuu?

Opetus on englanninkielistä. Päiväohjelmaan kuuluu istuma- ja kävelymeditaatiota sekä mindfulnessin kehittämistä kaikissa päivittäisissä toiminnoissa, niin syödessä kuin myös työtä tehdessä. Aika vietetään jalossa hiljaisuudessa. Opettajat tukevat osallistujia harjoituksessa meditaatio-ohjeiden, opetuspuheiden ja keskustelujen kautta.

Retriitti soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään harjoittaneille. Vasta-alkajille retriitti on hyvä tapa oppia meditaation alkeet, koska perusharjoitukset tulevat kunnolla tutuiksi, ja niiden vaikutukset pääsee selkeästi tuntemaan käytännössä. Pidempään meditoineille retriitti on oivallinen keino syventää ja selkeyttää harjoitusta kokeneiden opettajien ohjauksessa.

Retriittiin kuuluu yksinkertaisesta kasvisruuasta koostuvat aamiainen, lounas ja kevyt päivällinen. Majoitus tapahtuu pääasiassa 2–4 hengen huoneissa. Retriittipaikkana toimii Ystävyyden Majatalo kauniin Pernjärven rannalla Kruusilassa Salon lähellä.

Ketkä opettavat?

Retriitillä opettavat Patricia Genoud-Feldman ja Yuka Nakamura.

Patricia on harjoittanut buddhalaista meditaatiota (vipassana ja dzogchen) Aasiassa ja länsimaissa vuodesta 1984, ja opettanut kansainvälisesti 1997 alkaen. Viime aikoina hän on myös ohjannut Euroopassa Insight Dialogue -retriittejä. Patricia on Sveitsin Genevessä sijaitsevan Vimalakirti-meditaatiokeskuksen toinen perustaja sekä johtava opettaja. Kuuntele Patrician opetuspuheita.

Yuka on harjoittanut buddhalaista meditaatiota vuodesta 1993 zen-, vipassana- ja dzogchenperinteiden mukaisesti ja tehnyt pitkiä retriittejä Yhdysvalloissa, Burmassa ja Japanissa. Hän on psykologi (FT) ja MBSR-opettaja, joka on valmistunut meditaatio-opettajaksi Fred von Allmenin ohjauksessa vuonna 2016. Yuka opettaa sekä mindfulnessia että buddhalaisia meditaatioretriittejä Sveitsin Beatenbergissä ja ulkomailla.

Paljonko maksaa? Miten ilmoittaudun?

Osallistuminen maksaa 140€. Maksu sisältää retriitille osallistumisen, majoituksen ja ateriat. Osallistumismaksusta ei makseta palkkiota opettajille eikä järjestäjille. Heidän työtään voi tukea sopivaksi katsomallaan summalla. Siihen tarjotaan mahdollisuus retriitin lopussa. Lahjoitukset käsitellään nimettömästi.

Retriitti on jo pidetty. Lisätiedot hinnasta ja muista retriittiin liittyvistä yksityiskohdista.

Ystävällisin terveisin,
Markku Ilo (+358 40 413 6833)
Veikko Hari (+358 40 144 4123)