Vipassana-meditaation jatkokurssi ma 14.8.-25.9.2017 Espoossa

Mitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation jatkokurssilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Sopiva ponnistelun määrä meditaatiossa
  • Mielen ja sydämen virkistäminen
  • Itsemyötätunto harjoituksen apuna
  • Vaikeiden tunnetilojen kanssa harjoittaminen
  • Eri persoonallisuustyypeille sopivat meditaatioharjoitukset
  • Oman sisäisen viisauden kuunteleminen ja hyödyntäminen
  • Intentiot harjoituksessa ja harjoituksen tukena
  • Kolme tunnusmerkkiä: pysymättömyys, epätyydyttävyys ja itsettömyys

Jokainen kurssikerta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Kuuden kerran kurssi kotitehtävineen auttaa syventämään ja laajentamaan omaa meditaatioharjoitusta sekä tekemään siitä säännöllisemmän osan arkeaan.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään kuutena maanantaina 14.8.-11.9. ja 25.9.2017 klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. (Huomaa, että ma 18.9. ei ole tuntia.) Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä (12 minuutin junamatka Helsingin päärautatieasemalle). Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta tällä hetkellä hän toimii päivätyössään psykologina.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii henkilöille, jotka ovat käyneet vipassana-meditaation peruskurssin ja/tai harjoittaneet meditaatiota säännöllisesti jonkin aikaa. Meditaatiokokemus myös jostakin muusta meditaatioperinteestä kuin vipassanasta sopii pohjatiedoksi kurssille.

Pyydämme osallistujia parhaansa mukaan sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin kuuteen kurssikertaan.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi. Kurssit tulevat lähes aina täyteen. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen (040 533 9812)