Johdanto vipassana-meditaatioon sunnuntaisin 4.10.-25.10.2015 Helsingissä

JOHDANTO_KUVAMitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation johdantokurssi vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä hyötyä on meditaatiosta?
  • Mitä on vipassana-meditaatio?
  • Mihin perustuu väite, että meditaation sanotaan lisäävän hyvinvointia ja vähentävän kärsimystä?
  • Miten harjoitan hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja keskittymistä? Entä miten voin avata sydäntäni lempeyden, myötätunnon ja myötäilon harjoituksilla?
  • Mitkä ovat yleisimmät meditaatiossa vastaan tulevat haasteet ja miten voin työskennellä niiden kanssa?
  • Miten pystyn harjoittamaan kiireisen arkielämäni keskellä?

Jokainen kurssikerta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Neljän kerran kurssi kotona tehtävine harjoituksineen auttaa käynnistämään säännöllisen meditaatioharjoituksen. Kurssin jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan Nirodhan viikoittaisiin meditaatioiltoihin sekä meditoimaan itsenäisesti kotona.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään neljänä peräkkäisenä sunnuntaina 4.10.-25.10.2015 klo 10:30-12:30 Sampo-keskuksessa Helsingin Hakaniemessä osoitteessa Vetehisenkuja 3. Kurssilla voi istua joko tuolilla tai lattialla. Kurssipaikalla on valmiina meditaatiotyynyjä, meditaatiopenkkejä, istuma-alustoja ja vilttejä, joten mitään erityisiä varusteita ei tarvitse tuoda mukanaan. Jos haluat istua lattialla, kannattaa ottaa mukaan kiristämättömät housut. Housuja voi tarvittaessa vaihtaa paikan päällä.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Osallistuminen ei edellytä mitään esitietoja meditaatiosta. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että henkilöille, jotka haluavat kerrata perusteita tai saada uutta puhtia harjoitukseensa. Pyydämme osallistujia parhaansa mukaan sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin neljään kurssikertaan.

Kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi. Koska osallistujamäärä on rajattu, ilmoitamme sähköpostitse, mahduitko kurssille. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta mahdolliset jonotuslistalaiset pääsevät mukaan.

Kurssi ei maksa mitään. Voit kuitenkin halutessasi varata mukaasi lahjoituksen tilavuokran kattamiseksi sekä kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen (040 533 9812)