Johdanto vipassana-meditaatioon Helsingissä ma 27.2.-13.3.2019

Kurssilla opitaan buddhalaisen meditaation alkeita. Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

  • Miten istun, seison, makaan tai kävelen meditoidessani?
  • Mitä meditaatiossa käytännössä tehdään?
  • Mitä vipassana-meditaatio on?
  • Mitä hyötyjä harjoituksella voi olla?
  • Miten kohtaan vaikeudet ja vastoinkäymiset meditaatiossa, ja kuinka voin soveltaa oppimaani muussa elämässäni?
  • Miten saan meditaatioharjoituksesta päivittäisen tavan?
  • Miten päivittäinen harjoitus voi olla merkittävä voimavara elämässäni?

Tutustumme kurssilla kolmeen eri meditaatiotekniikkaan: hengityksen tarkkailuun, mettaan eli hyväntahtoisuuteen ja tietoiseen läsnäoloon. Se on suunnattu aloittelijoille, eli minkäänlaista aiempaa kokemusta tai ennakkotietoja ei tarvita. Pyydämme osallistujia sitoutumaan kaikkiin kolmeen kurssikertaan. Mukaan tarvitsee vaatteet joissa voi istua paikallaan mukavasti, ja halutessa muistiinpanovälineet.

Kurssin jälkeen osallistujat voivat osallistua esim. Nirodhan viikkoiltoihin ja meditaatiopäiviin. Pyrimme luomaan päivittäisen meditaatioharjoituksen jo kurssin aikana.

Myös etäosallistuminen on mahdollista. Opetuskerrat lähetetään suorana Zoom-ohjelmaa käyttäen. Ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Kurssipäivät: 25.2., 4.3. ja 11.3.2019 27.2., 6.3. ja 13.3.2019 Huom! Kurssipäivät ovat vaihtuneet!
Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.30
Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila
Ilmoittautumiset ja hinta: Täytä ilmoittautumislomake täällä ja maksa osallistumismaksu, 10€, Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301902250.
Ohjaajan palkkio: Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Kurssilla voi jättää ohjaajalle lahjoituksen käteisellä tai MobilePay-sovelluksella, jonka lisäksi on myös mahdollista lahjoittaa tilisiirrolla hänen tililleen FI66 1248 5000 1064 75. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.
Lisätietoja: Sampo Koistinen 044-0513176

Sampo KoistinenOhjaajasta: Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa. Opetuksessaan Sampo painottaa kokemuksellisen, vapauttavan ymmärryksen tuomaa välitöntä helpotusta. Myös dharman ja yhteiskunnallisen muutoksen yhdistäminen on hänelle tärkeää.