Johdanto vipassana-meditaatioon Turussa ke 21.2.-7.3.2018

Kurssilla opitaan buddhalaisen meditaation alkeita. Käsittelemme muun muassa seuraavia aiheita:

  • Miten istun, seison, makaan tai kävelen meditoidessani?
  • Mitä meditaatiossa käytännössä tehdään?
  • Mitä vipassana-meditaatio on?
  • Mitä hyötyjä harjoituksella voi olla?
  • Miten kohtaan vaikeudet ja vastoinkäymiset meditaatiossa, ja kuinka voin soveltaa oppimaani muussa elämässäni?
  • Miten saan meditaatioharjoituksesta päivittäisen tavan?
  • Miten päivittäinen harjoitus voi olla merkittävä voimavara elämässäni?

Tutustumme kurssilla kolmeen eri meditaatiotekniikkaan: hengityksen tarkkailuun, mettaan eli hyväntahtoisuuteen ja tietoiseen läsnäoloon. Se on suunnattu aloittelijoille, eli minkäänlaista aiempaa kokemusta tai ennakkotietoja ei tarvita. Pyydämme osallistujia sitoutumaan kaikkiin kolmeen kurssikertaan. Mukaan tarvitsee vaatteet joissa voi istua paikallaan mukavasti, ja halutessa muistiinpanovälineet.

Kurssin jälkeen osallistujat voivat osallistua esim. Nirodhan viikkoiltoihin ja meditaatiopäiviin. Pyrimme myös tukemaan päivittäisen harjoituksen luomista jo kurssin aikana.

Kurssipäivät: 21.2., 28.2. ja 14.3.2018 Huom! Viimeinen kurssikerta on siirtynyt viikolla myöhemmäksi kuin alunperin ilmoitettiin.
Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.45
Sijainti: Turku Mindfulness, Yliopistonkatu 32, Turku. Huom! ei vanha Aurelian tila
Ilmoittautumiset ja hinta:
Täytä ilmoittautumislomake täällä Kurssi on alkanut ja ilmoittautuminen on suljettu. Jos olet mukana kurssilla, maksathan osallistumismaksu, 8€, Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301802211. Huom! Aiemmin tässä oli ilmoitettu virheellisesti vanhentunut tilinumero. Ylläoleva on korjattu, oikea.
Ohjaajan palkkio: Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Kurssilla voi jättää ohjaajalle lahjoituksen käteisellä, jonka lisäksi on myös mahdollista lahjoittaa tilisiirrolla Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97, viitenumerolla 520043. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoitusperiaatteesta.
Lisätietoja: Sampo Koistinen 044-0513176

Ohjaajasta: Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.