Johdanto vipassana-meditaatioon maanantaisin 8.2.-29.2.2016 Espoossa

Mitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation johdantokurssi vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä hyötyä on meditaatiosta?
  • Mitä on vipassana-meditaatio?
  • Mihin perustuu väite, että meditaation sanotaan lisäävän hyvinvointia ja vähentävän kärsimystä?
  • Miten harjoitan hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja keskittymistä? Entä miten voin avata sydäntäni lempeyden, myötätunnon ja myötäilon harjoituksilla?
  • Mitkä ovat yleisimmät meditaatiossa vastaan tulevat haasteet ja miten voin työskennellä niiden kanssa?
  • Miten pystyn harjoittamaan kiireisen arkielämäni keskellä?

Jokainen kurssikerta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Neljän kerran kurssi kotona tehtävine harjoituksineen auttaa käynnistämään säännöllisen meditaatioharjoituksen. Kurssin jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan Nirodhan viikoittaisiin meditaatioiltoihin sekä meditoimaan itsenäisesti kotona.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään neljänä peräkkäisenä maanantaina 8.2.-29.2.2016 klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä. Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Kurssi on suomenkielinen.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Osallistuminen ei edellytä mitään esitietoja meditaatiosta. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että henkilöille, jotka haluavat kerrata perusteita tai saada uutta puhtia harjoitukseensa. Pyydämme osallistujia parhaansa mukaan sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin neljään kurssikertaan.

Kurssi on nyt täynnä. Jonotuslistalle voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen. Tiedustelut ja peruutukset voi lähettää osoitteeseen ilmo@nirodha.fi. Johdantokurssit tulevat lähes aina täyteen. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle.

Kurssi ei maksa mitään. Kurssin ohjaaja ei kuitenkaan saa työstään mitään palkkiota, joten voit varata mukaasi lahjoituksen ohjaajalle.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen (040 533 9812)