Johdanto vipassana-meditaatioon Espoossa 4.-25.11.2019

Mitä kurssilla tapahtuu?

Vipassana-meditaation johdantokurssi vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä hyötyä on meditaatiosta?
  • Mitä on vipassana-meditaatio?
  • Mihin perustuu väite, että meditaation sanotaan lisäävän hyvinvointia ja vähentävän kärsimystä?
  • Miten harjoitan hyväksyvää tietoista läsnäoloa ja keskittymistä? Entä miten voin avata sydäntäni lempeyden, myötätunnon ja myötäilon harjoituksilla?
  • Mitkä ovat yleisimmät meditaatiossa vastaan tulevat haasteet ja miten voin työskennellä niiden kanssa?
  • Miten pystyn harjoittamaan kiireisen arkielämäni keskellä?

Jokainen kurssikerta sisältää ohjatun meditaation, opetuspuheen sekä aikaa kysymyksille, vastauksille ja keskustelulle. Neljän kerran kurssi kotona tehtävine harjoituksineen auttaa käynnistämään säännöllisen meditaatioharjoituksen. Kurssin jälkeen osallistujat ovat valmiita osallistumaan Nirodhan viikoittaisiin meditaatioiltoihin sekä meditoimaan itsenäisesti kotona.

Missä kurssi pidetään? Mitä varusteita tarvitaan?

Kurssi pidetään neljänä peräkkäisenä maanantaina 4.-25.11.2019 klo 17:45-19:45 Sellon kirjaston Akseli-salissa Espoon Leppävaarassa. Sellon kirjasto sijaitsee Sellon kauppakeskuksessa aivan Leppävaaran juna-aseman vieressä. Junamatka Helsingin päärautatieasemalta Leppävaaraan kestää 12 minuuttia (AB-lippu). Kurssilla istutaan tuoleilla, joten mitään erityisiä vaatteita tai varusteita ei tarvita. Tilaan on esteetön pääsy. Kurssi on suomenkielinen.

Kuka opettaa?

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Hän on myös opiskellut amerikkalaisen Spirit Rock -meditaatiokeskuksen Dedicated Practitioners’ Program ja Advanced Practitioners’ Program -ohjelmissa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Aiemmin Anne on työskennellyt data-analyytikkona ja tutkijana, mutta nykyään hän toimii päivätyössään psykologina.

Miten pääsee mukaan? Paljonko maksaa?

Osallistuminen ei edellytä mitään esitietoja meditaatiosta. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että henkilöille, jotka haluavat kerrata perusteita tai saada uutta puhtia harjoitukseensa. Pyydämme osallistujia sitoutumaan tulemaan paikalle kaikkiin neljään kurssikertaan.

Kurssille voi ilmoittautua täyttämällä lomakkeen. Johdantokurssit tulevat yleensä täyteen. Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalaiselle. Peruutukset ja tiedustelut voit tehdä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ilmo@nirodha.fi.

Kurssi järjestetään lahjoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssista ei peritä mitään maksua, mutta osallistujilla on mahdollisuus jättää lahjoitus kurssin ohjaajalle, joka ei saa työstään mitään palkkiota. Tämä perinteessämme erittäin keskeinen lahjoitusperiaate on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Ystävällisin terveisin
Anne Patrikainen