Johdantokurssi: myötätuntomeditaatio 12.2.2017 Helsingissä

Tämä kurssikerta on toinen osa kevään aikana toteutettavaa brahmavihara-kurssikokonaisuutta (muut kursikerrat ovat 8.1., 12.3. ja 9.4.). Jokainen kurssikerta muodostaa kuitenkin oman itsenäisen kokonaisuutensa joten voit itse valita osallistutko kaikille vai vain joillekin kursseista.

Brahmavihara-harjoitukset ovat buddhalaisen meditaatioperineen tunne- tai sydänominaisuuksia kehittäviä harjoituksia. Näiden harjoitusten avulla pyritään kehittämään hyväntahtoista, myötätuntoista, iloista ja järkkymätöntä suhdetta itseen, muihin sekä kaikkiin kokemuksen osa-alueisiin. Tällä toisella kurssikerralla käsitellään karunan, eli myötätuntoisen asenteen kehittämistä. Lähestymme aihepiiriä kokemuksellisesti ja käytännönläheisesti ohjattujen meditaatioharjoitusten, opetuspuheiden sekä keskustelun kautta. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat harjoituksen syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa meditaatioharjoitusta.

Tilassa on tuoleja ja joogamattoja alustoiksi, mutta otathan oman meditaatiotyynyn tai penkin mukaan, jos haluat istua lattialla.

Kurssiajat: 12.00-14:30 (ovet aukeavat 11:45)

Päivämäärä: sunnuntai 12.2.2017

Sijainti: Yliskyläntie 3, E-rakennus, Laajasalo, Helsinki

Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/31

Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista voi lukea lisää täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää, ohjaa meditaatioiltoja  ja kursseja, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä meditaatioyhteisön toimintaa. Juhan blogia voi lukea osoitteessa: keskitie.wordpress.com/

Tervetuloa kurssille!

Juha Penttilä (044-0887881, penttila.j@gmail.com)