Kolme mielenmyrkkyä -kurssi Turussa torstaisin 7.-21.2.2019

Buddhalaiset opetukset osoittavat kärsimyksemme ja hämmennyksemme juurien olevan kolmessa mielenmyrkyssä. Ne ovat inhimillisiä, kaikkien ihmisten jakamia taipumuksia suhtautua kokemukseen takertuvalla halulla, vastustuksella ja/tai hämmennyksellä, väärin käsittäen. Lobha, moha ja dosa, kuten ne paalinkielellä tunnetaan, eivät kuitenkaan kaipaa vastauksekseen lisää vastenmielisyyttä tai muuta reaktiivisuutta, vaan uteliaisuutta, taitavaa huomiota ja kohtaamista. Tällä kurssilla tutustumme sydämemme ja mielemme taitamattomiin laatuihin läheisesti ja pelottomasti. Etsimme keinoja miten tulla toimeen ja tanssia niiden kanssa vastuullisesti ja responsiivisesti, joutumatta niiden pauloihin.

Kurssille voi osallistua sekä paikallisesti että internetin välityksellä Zoom-ohjelmalla. Toivomme että osallistujat pyrkivät mukaan jokaiselle kolmesta kurssikerrasta, mutta tapaamiset myös tallennetaan katsottaviksi myöhemmin. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa kurssista ja etäosallistumisen teknisistä seikoista kurssin alussa.

Toivomme osallistujilta aiempaa kokemusta vipassana-, mindfulness- tai vastaavasta meditaatiosta, esim. Nirodhan tapahtumissa.

Kurssiajat: klo 18.00 – 20.00 (ovet aukeavat klo 17.30)
Päivämäärä: Torstaisin 7.2., 14.2. ja 21.2.2019
Sijainti: Tanssistudio Kutomo, Kalastajankatu 1B, 20100 Turku
Ilmoittautumiset: Täytä ilmoittautumislomake
Hinta: Kurssin osallistumismaksu on 18€. Sillä katetaan vain järjestämisestä aiheutuvat käytännön kulut, eli tilavuokra ja opettajan matkakulut. Sen voi maksaa ilmoittautumislomakkeen täytettyään Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301902072.
Opettajan palkkio: Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä käteisellä tai MobilePaylla opettajan numeroon 0440513176. Lue lisää lahjoituksista.

Lisätietoja: Käytännön asiat Robin Lybeck 040-7464757, opetusta koskevat Sampo Koistinen 044-0513176

Opettajasta: Sampo Koistinen on harjoittanut Sampo Koistinendharmaa vuodesta 2004 ja opettanut meditaatiota vuodesta 2008. Hän on Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa. Opetuksessaan hän painottaa kokemuksellisen, vapauttavan ymmärryksen tuomaa välitöntä helpotusta. Myös dharman ja yhteiskunnallisen muutoksen yhdistäminen on hänelle tärkeää.