Kurssi: Järkkymättömyyden juuret -meditaatiokurssi 9.1. – 24.1. Lahdessa

Mitä ovat mielen järkkymättömyys ja pelottomuus, ja miltä ne voisivat näyttää ja tuntua minun kohdallani? Elämissämme joudumme väistämättä kohtaamaan epävarmuutta, menetyksiä ja haasteita. Vaikka emme aina voi vaikuttaa siihen mitä haasteita kohtaamme, voimme kuitenkin vaalia sisäisiä ominaisuuksia, asenteita ja mielentiloja jotka tukevat meitä kaikissa tilanteissa. Näiden kolmen meditaatiollan aikana käydään läpi harjoituksia ja reflektioita jotka tukevat sydämen järkkymättömyyttä ja pelottomuutta.

Kurssi on kokonaisuus, mutta halutessaan on mahdollista osallistua vain yhteen tai kahteen kurssikertaan. Kurssi soveltuu niin aloittelijoille kuin pidempään harjoittaneillekin.

Kurssipäivät:

Tiistai 9.1. Moraalinen toiminta ja eettinen suoraselkäisyys pelottoman sydämen perustana

Tiistai 16.1 Sydämen laatujen kehittäminen, hyväntahtoisuus ja myötätunto

Keskiviikko 24.1. Viisaus ja ymmärrys järkkymättömyyden juurina.

Kurssiajat: klo 18.00 – 20.00 (ovet aukeavat klo 17.30)
Päivämäärä: ti 9.1, ti 16.1. ja ke 24.1.
Sijainti: Aleksanterinkatu 26 A 2. krs, Lahti (summerissa lukee olot.fi)
Ilmoittautumiset: Ei ennakkoilmoittautumista!
Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä.

Ohjaajasta
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retrtiiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa, että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskusessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen.

Tervetuloa kurssille!