Kurssi: Tunteet ja mielentilat 20.10.2018 Lahti

Mitä kurssilla tapahtuu?

Mielessämme voi esiintyä stressaantuneisuutta tai rentoutta, ystävällisyyttä tai vihaa, ahneutta tai innostuneisuutta, ahdistuneisuutta tai myötätuntoa ja lukemattomia muita mielentiloja. Mielentiloillamme on valtava vaikutus siihen, millaisia ajatuksia mielessämme ilmenee, miten tulkitsemme maailmaa ja miten käyttäydymme. Mielentilamme saattavat aiheuttaa meille suuren määrän tarpeetonta kärsimystä.

Tällä kurssilla perehdymme siihen, miten voimme tiedostaa mielentilamme paremmin ja kohdata ne taitavammin. Käsittelemme sekä haastavien mielentilojen kanssa harjoittamista että suotuisien mielentilojen kehittämistä. Kurssipäivään sisältyy ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, ryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Kurssi auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta niin meditaatiotyynyllä kuin arjen lomassakin.

Päivän aikana pidämme muutaman jaloittelutauon ja yhden pidemmän teetauon. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tilassa on myös mikro ja jääkaappi omien eväiden säilytystä varten.

Kurssilla voi istua lattialla tai tuolilla. Mukaan kannattaa ottaa istumiseen sopivat rennot vaatteet. Kurssitilassa on valmiina istuinalustoja, istuintyynyjä, meditaatiopenkkejä ja tuoleja. Kurssi on suomenkielinen.

Kurssi edellyttää hieman aiempaa kokemusta meditaatiosta, kokemus voi olla mistä tahansa meditaatioperinteestä.

Kurssiajat: 12:00 – 17:00 (ovet aukeavat klo 11:30)
Päivämäärä: lauantai 20.10.2018
Sijainti: Aleksanterinkatu 26 A 2 krs, Lahti (summerissa lukee olot.fi)
Ilmoittautumiset: nirodhalahti@gmail.com
Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lahjoituksista voi lukea lisää täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta:

Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Päivätyössään Anne toimii psykologina.

Tervetuloa kurssille!
Lisätiedot: Merja Taavila (Nirodha Lahti), puh. 0400 42 59 59, nirodhalahti@gmail.com