Kurssi: Vapauttavat näkemisen tavat 9.4. – 2.5.2018. Lahti

Buddhalaiset opetukset ilmiöiden tyhjyydestä kuvaavat kuinka kokemuksemme rakentuu riippuen tavastamme suhtautua, tavastamme nähdä niin itsemme kuin ilmiöt tietoisuudessamme. Perinne tarjoaa lukuisia vapauttavia näkemisen tapoja joita soveltaa meditaatiossa. Niiden radikaalius ja muutosvoima kuitenkin sisältävät epäintuitiivisuutta – ne eivät yleensä ole meille luontevia tai helppoja. Kurssilla tutkimme miten voimaannuttaa vapauttavat näkemisen tavat käyttöömme muodollisessa meditaatiossa, ja sitä kautta myös elämässämme. Ohjattujen meditaatioiden, opetuksen ja kotona tapahtuvan harjoittelun avulla mm. anicca, dukkha ja anatta – pysymättömyys, epätyydyttävyys ja ei-itseys – tulevat mielillemme tutuiksi tyyssijoiksi. Niistä löydämme helpotusta ja vapauttavan suhteen kaikkeen kokemukseemme.

Kurssi edellyttää aiempaa kokemusta meditaatiosta, mutta ei aiempaa tuntemusta tyhjyysharjoituksista.

Päivämäärät: Kurssilla on 4 tapaamiskertaa: maanantaisin 9.4, 16.4, 23.4. sekä keskiviikkona 2.5.
Ajankohta: klo 18 – 20 (Ovet avataan klo 17.30)
Sijainti: Lahden keskustassa osoitteessa Aleksanterinkatu 26 A, 2 krs. Ovisummerissa lukee olot.fi.
Ilmoittautumiset: Täytä ilmoittautumislomake täällä
Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Tervetuloa kurssille!

Lisätietoja: Sampo Koistinen 044-0513176