Kurssi: Vapautuksen dharma 6.11.-4.12.2017

Mitä myötätunto ja viisaus tarkoittavat kiihtyvän ilmastonmuutoksen ja massasukupuuttoaaltojen maailmassa? Entä miltä moraalinen toiminta näyttää rakenteellisen eriarvoisuuden ja rajallisten luonnonvarojen ylikulutuksen valossa? Nämä kysymykset muodostavat kriittisen kehyksen, jonka avulla syvennymme kurssin aikana bodhisattvaideaaliin. Bodhisattvat ovat buddhalaisen perinteen arkkityyppisiä hahmoja, joiden olemuksessa täydellistyvät myötätuntoinen toiminta maailmassa, sekä vapauttava kokemuksellinen ymmärrys tyhjyydestä. Kurssilla avataan kriittisiä perspektiivejä buddhalaiseen harjoitukseen, käännytään aktiivisesti haastavien asioiden puoleen, sekä kyseenalaistetaan ja puretaan erilaisia rajoittavia näkemyksiä ja uskomuksia. Haastamme ja kannustamme osallistujia aktiiviseen harjoitukseen ja toimintaan maailmassa kurssin aikana.

Kurssille voi osallistua sekä paikallisesti Helsingin Vallilassa, tai internetin välityksellä Zoom-ohjelmalla. Eri päivinä voi osallistua paikallisesti tai etänä sen mukaan miten itselle parhaiten sopii. Toivomme että osallistujat pyrkivät mukaan jokaiselle viidestä kurssikerrasta, mutta tapaamiset myös tallennetaan katsottaviksi myöhemmin. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa kurssista ja etäosallistumisen teknisistä seikoista lokakuun lopussa.

Kurssipäivät: Maanantait 6.11., 13.11., 20.11., 27.11. ja 4.12.2017
Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.30
Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila tai etänä Zoom-ohjelmalla
Ilmoittautumiset, hinta ja ohjaajien palkkio: Ilmoittautumislomakkeen voi täyttää täällä. Kurssin kulut ja ohjaajien palkkiot katetaan lahjoituksin. Ohjaajat eivät saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoituksista. Käteislahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä, tai siirtää rahaa Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 seuraavilla viitenumeroilla: yhdistykselle kurssin kulujen kattamiseksi 301711069 ja ohjaajille 520056.
Lisätietoja: Sampo Koistinen 044-0513176

Ohjaajista:

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää, ohjaa meditaatioiltoja  ja kursseja, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä meditaatioyhteisön toimintaa. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen.

Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja opettanut meditaatiota vuodesta 2008. Hän on Nirodha ry:n perustajajäsen ja on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen.