Vipassana-meditaatiokurssi 23.3.2019 Lahti: Mielen ja sydämen järkkymätön tasapaino

Tässä ihmiselämässämme koemme välillä mielihyvää, välillä taas henkistä ja fyysistä tuskaa. Välillä meitä kehutaan, välillä kritisoidaan. Välillä löydämme jotain uutta ihanaa, välillä joudumme luopumaan meille rakkaista ihmisistä tai asioista. Ulkoiset ja sisäiset olosuhteemme muuttuvat jatkuvasti ja ajaudummekin helposti pois tasapainosta reaktiivisuuteen.

Sekä arjessamme että meditaatiotyynyllä tahtoisimme usein niin kovasti, että kokemuksemme olisi erilainen kuin mitä se on. Tämä aiheuttaa meille suuren määrän tarpeetonta kärsimystä. Järkkymättömän tasapainoista mieltä voidaan verrata surffaajaan, joka pysyy lautansa päällä vahvassakin aallokossa. Vaihtoehtoinen mielikuva on vuori, joka seisoo järkähtämättä paikallaan maailman tuulten puhaltaessa. Tämä tasapainon vuori ei kuitenkaan ole välinpitämätön vaan se on täydellä sydämellä läsnä elämän koko kirjon kanssa.

Tällä kurssilla esittelemme erilaisia reflektioita ja meditaatioharjoituksia, jotka auttavat meitä liikkumaan kohti mielen ja sydämen järkkymätöntä tasapainoa. Kurssipäivään sisältyy ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, ryhmäkeskusteluja sekä aikaa kysymyksille ja vastauksille. Kurssi auttaa syventämään ja laajentamaan omaa harjoitusta niin meditaatiotyynyllä kuin arjen lomassakin.

Päivän aikana pidämme muutaman jaloittelutauon ja yhden pidemmän teetauon. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä purtavaa. Tilassa on myös mikro ja jääkaappi omien eväiden säilytystä varten.

Kurssilla voi istua laittialla tai tuolilla. Mukaan kannattaa ottaa istumiseen sopivat rennot vaatteet. Kurssitilassa on valmiita istuinalustoja, istuintyynyjä, meditaatiopenkkejä ja tuoleja. Kurssi on suomenkielinen.

Kurssi edellyttää hieman aiempaa kokemusta meditaatiosta. Kokemus voi olla mistä tahansa meditaatioperinteestä.

Kurssiajat: 12:00-17:00 (ovet avautuvat klo 11:30)

Päivämäärä: lauantaina 23.3.2019
Sijainti: Aleksanterinkatu 26 A 2krs, Lahti (summerissa lukee olot.fi)
Ilmoittautumiset: nirodha.lahti@gmail.com
Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista voi lukea lisää täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Kurssilla opettaa Anne Patrikainen, yksi Nirodhan pääohjaajista. Anne on harjoittanut vipassana-meditaatiota vuodesta 2004 ja osallistunut lukuisille hiljaisille meditaatioretriiteille Euroopassa, USAssa ja Aasiassa. Opetuksessaan Anne korostaa selkeyttä ja ymmärrettävyyttä, arkielämän esimerkkejä sekä lempeyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Päivätyössään Anne toimii psykologina.

Tervetuloa kurssille!
Lisätiedot: nirodha.lahti@gmail.com