Läsnä olevan dialogin kurssi keskiviikkoisin 31.8.-14.9. Helsingissä

Läsnä olevan dialogin harjoitus yhdistää meditaation ja vuorovaikutuksen. Harjoitus ohjaa meitä meditaation tavoin yhteyteen tämän hetken kokemuksen kanssa: huomaamaan, mitä kokemuksessamme tapahtuu vuorovaikutuksen aikana, tunnistamaan automaattisia reaktiotaipumuksiamme ja päästämään niistä irti. Voimme siten kohdata keskustelukumppanimme avoimemmin ja myötätuntoisemmin.

Kurssi auttaa tuomaan meditaatioharjoituksen arjen keskelle. Saatamme kokea edistymistä meditaatioharjoituksessamme, mutta yhä ihmetellä, miten tuoda harjoitus arjen tilanteisiin ja erityisesti kohtaamisiin muiden ihmisten kanssa. Sovellamme kurssilla maailmankuulun Insight Meditation -opettaja Gregory Kramerin kehittämän Insight Dialogue -menetelmän periaatteita.

Kurssi soveltuu ihmisille, jotka ovat jo harjoittaneet meditaatiota jonkin aikaa, ja haluavat syventää osaamistaan.

Pyydämme osallistujia osallistumaan kaikkiin kolmeen kertaa.

Kurssin tarjoaa ohjeita kotiharjoitukseen tapaamisten välillä.

Tilassa on tuoleja, ohuita tyynyjä ja korokkeita niiden alle. Jos kaipaat meditaatiopenkkiä tai paksumpaa tyynyä, voit toki tuoda sellaisen mukanasi, jos sinulta löytyy.

Kurssiajat: ke 31.8, 7.9, 14.9, klo 18.00-19.30 (ovet aukeavat 17.30 )
Sijainti: Tiibetin buddhalainen meditaatiokeskus Danakosha Museokatu 17 A, Helsinki
Ilmoittautumiset: Ilmoittautuminen sähköpostitse sari.markkanen@yahoo.com, kurssi on jo täynnä
Hinta: Kurssi järjestetään osallistujien lahjoituksin. Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota, joten lahjoitukset ovat lämpimästi tervetulleita.

Ohjaajasta

Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota yli kymmenen vuotta ja ollut noin 30 retriitillä buddhalaisissa luostareissa Thaimaassa ja Iso-Britanniassa Gaia Housessa. Hän ohjaa Nirodha ry:n meditaatioiltoja ja opettaa työkseen mindfulnessia erilaisille ryhmille. (lapset, nuoret, opettajat, 8 viikon MBSR-kurssit, addiktioiden hoito jne.) Sari on tutkinut omassa harjoituksessaan ja työssään jo vuosien ajan läsnä olevaa dialogia, ja tutustunut Gregory Kramerin työhön, vaikkei olekaan varsinaisesti kouluttautunut ohjaamaan Insight Dialogue -menetelmää.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!

Sari Markkanen
0504140252