Läsnäolevan vuorovaikutuksen kurssi maanantaina 16.1. ja 23.1.2017 Sellon kirjastossa Espoossa

Läsnäolevan vuorovaikutuksen kurssi – meditaatiota vuorovaikutuksessa

Läsnäolevan vuorovaikutuksen harjoitus yhdistää meditaation ja vuorovaikutuksen. Harjoitus ohjaa meitä meditaation tavoin yhteyteen tämän hetken kokemuksen kanssa: huomaamaan, mitä kokemuksessamme tapahtuu vuorovaikutuksen aikana, tunnistamaan automaattisia reaktiotaipumuksiamme ja päästämään niistä irti. Voimme siten kohdata keskustelukumppanimme avoimemmin ja myötätuntoisemmin.

Kurssi auttaa tuomaan meditaatioharjoituksen arjen keskelle. Saatamme kokea edistymistä meditaatioharjoituksessamme, mutta yhä ihmetellä, miten tuoda harjoitus arjen tilanteisiin ja erityisesti kohtaamisiin muiden ihmisten kanssa. Sovellamme kurssilla maailmankuulun Insight Meditation -opettaja Gregory Kramerin kehittämän Insight Dialogue -menetelmän periaatteita.

Kurssi soveltuu ihmisille, jotka ovat jo harjoittaneet meditaatiota jonkin aikaa, ja haluavat syventää osaamistaan.

Pyydämme osallistujia osallistumaan kumpaankin kertaan.

Kurssin tarjoaa ohjeita kotiharjoitukseen tapaamisten välillä.

Harjoittelu kyseisessä tilassa tapahtuu tuoleilla istuen, mikä tukee harjoitusten tuomista arkisiin tilanteisiin.

Kurssiajat: ma 16.1, 23.1 klo 17.30-19.30 (ovet aukeavat 17.15)
Sijainti: Sellon kirjasto, Akseli-sali
Ilmoittautumiset: Ilmoittautuminen lomakkeella
Hinta: Kurssi on maksuton. Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota, joten lahjoitukset ovat lämpimästi tervetulleita.

Ohjaajasta
Ohjaajasta Sari Markkanen on harjoittanut meditaatiota yli kymmenen vuotta ja ollut noin 30 retriitillä buddhalaisissa luostareissa Thaimaassa ja Iso-Britanniassa Gaia Housessa. Hän ohjaa Nirodha ry:n meditaatioiltoja ja opettaa työkseen mindfulnessia erilaisille ryhmille. (lapset, nuoret, opettajat, 8 viikon MBSR-kurssit, addiktioiden hoito jne.) Sari on tutkinut omassa harjoituksessaan ja työssään jo vuosien ajan läsnäolevaa dialogia, ja tutustunut Gregory Kramerin työhön, vaikkei olekaan kouluttautunut ohjaamaan Insight Dialogue -menetelmää.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!
Sari Markkanen
0504140252