Kurssi: Meditaatio sisäisenä voimavarana – johdanto meditaatioharjoitukseen 10.6.2017 Helsinki

Johdantokurssi on suunnattu vapaaehtoistyötä tekeville sekä kansalais- ja ympäristöaktivisteille. Kurssi ei edellytä aiempaa meditaatiokokemusta.

Kuinka meditaatio tukee toimintaamme maailmassa? Meditaatioharjoituksella muutamme tietoisesti suhdettamme kokemukseemme. Harjoituksen avulla löytää yhteyden ja oppii syventämään tyyneyttä, myötätuntoa, järkkymättömyyttä ja muita voimaannuttavia mielen laatuja.

Kurssilla syvennytään meditaatioharjoituksiin, joiden avulla harjoittelemme näkemään ajatuksemme, tunteemme, havaintomme ja kaiken kokemuksemme tavoilla, jotka auttavat saavuttamaan vapaamman ja myötätuntoisemman suhteen itseämme kohtaan.

Meditatiivisia taitoja voi kehittää ja oppia syventämään harjoittelun avulla. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat meditaation syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

 

Kurssiajat: 12.00-14:30 (ovet aukeavat 11:45)
Päivämäärä: Lauantai 10.6.2017
Sijainti: Buddhalainen keskus Sampo, Vetehisenkuja 3, Hakaniemi, Helsinki
Ilmoittautumiset: linkki abhimataan
Hinta: Kurssin kulut ja ohjaajan palkkio katetaan lahjoituksin. Lue lisää lahjoituksista voi lukea lisää täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä Buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää, ohjaa meditaatioiltoja ja kursseja, ja on aktiivisesti mukana kehittämässä meditaatioyhteisön toimintaa.

Juhan blogia voi lukea osoitteesta: https://keskitie.wordpress.com/

Tervetuloa kurssille!
Juha Penttilä 0440887881, penttila.j@gmail.com