Meditaatiokurssi: Perspektiivejä kehoon ja kehon tyhjyyteen 27.10.-1.12.21

Perinteisessä buddhalaisessa opetuksessa keho on ensimmäinen satipatthana, eli tietoisuuden perusta. Keho muodostaa meditatiivisen keskittymisen kohteen, jonka kautta meditaatioharjoitus voi syventyä ja avautua. Kurssilla syvennymme kehopohjaisiin harjoituksiin ja erilaisiin näköaloihin keholisuuteen. Näiden harjoitusten välillä liikkuminen alkaa paljastaa kuinka kehokokemus voi tuntua ja näyttäytyä hyvin erilaiselta eri hetkissä ja eri harjoitusten aikana. Tämä muuttuvaisuuden myötä alamme nähdä myös kehon ehdonvaraisuuden ja tyhjyyden: voimme aistia ja kokea kehoa vapaasti monilla eri tavoilla, jotka edelleen tukevat tyhjyysoivallusten sekä meditatiivisen keskittymisen syvenemistä.

Kurssipäivät: Keskiviikkoisin. 27.10.-1.12.2021

Ajankohta: Kello 18.00-20.00

Osallistuminen: Kurssi toteutetaan verkossa. Käytämme Zoom-ohjelmaa ja lähetämme osallistumislinkin osallistujille

Hakeminen: Voit hakea kurssille täyttämällä kurssihakemuksen. Opettajat käyvät hakemukset läpi ja valitsevat kurssiosallistujat hakemusten perusteella.

Hinta: 5 e. Pyrimme kattamaan maksuilla kurssin käytännönkulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, kurssille voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla.

Lahjoitukset: Kurssin opettajat ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen, ja toiveena on voida jatkaa dharman tarjoamista anteliaisuuden periaatteella. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä oman tilanteen mukaan.

Lisätietoja: Juha Penttilä 044-0887881

Ohjaajista:
Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retriiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia House-retriittikeskuksessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä sekä Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on valmistui Insight Meditation opettajaksi vuonna 2020. Meditaatioharjoituksen lisäksi Juha on toiminut aktiivisesti eri ilmastoliikkeissä ja sisällyttää opetukseensa myös osallistuvan harjoituksen perspektiivejä.