Meditaatiokurssi: Taitava hengitys, taitava ajattelu & taitava mieltäminen – Jkl 1.-2.2.2020

Se kuinka hengitämme, mitä ajatuksia mielessämme liikkuu ja millaisia mielikuvia, uskomuksia ja oletuksia meillä on itsestämme ja maailmasta kaikki vaikuttavat siihen miltä tämä hetki tuntuu juuri nyt. Niin arjen tavanomaisimmat tapahtumat kuin kauniit ja syvälliset meditaatiokokemuksetkin rakentuvat näistä hyvin yksinkertaisista osista.

Kurssin aikana syvennymme tutkimaan miten taitava hengitys, taitava ajattelu ja taitava mieltäminen tukevat meditaatiokokemuksen syvenemistä. Kurssilla tehtävät harjoitukset tukevat myös vapauttavaa oivallusta siitä kuinka kaikki kokemus on lopulta rakentunutta. Tämän huomaaminen mahdollistaa syvemmän irtipäästämisen, vapautumisen ja myötätuntoisemman asennoitumisen itseämme ja muita kohtaan.

Kurssi soveltuu hyvin niin aloittelijoille kuin pidempään harjoittaneillekin. Kurssipäivä koostuu hiljaisista ja ohjatuista meditaatioista, opetuspuheista ja kysymys- ja vastaus –hetkistä.

Kurssiajat: kello 12.00 – 16.00
Päivämäärä: 1.-2.2.2020
Sijainti: Mahdollisuuksien talo, Kauppakatu 19 D, sisäpiha

Ilmoittautumiset:  Kurssille voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun.

Hinta: Yhden päivän hinta on 15 euroa. Jos osallistut molempiin päiviin, hinta on 30 euroa. Pyrimme kattamaan maksuilla tapahtumapaikan vuokran ja opettajan matkakulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, retriittipäiviin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Maksun voi maksaa Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97, viitenumero 302002010.

Opettajan palkkio: Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä käteisellä tai MobilePaylla opettajan numeroon 04400887881.

Tiedustelut:  penttila.j@gmail.com, 044-0887881 ja ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa Olli Etelämaa oetel@gmx.de 040-0535186

Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen penttila.j@gmail.com. Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.

Ohjaajasta:

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retrtiiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa, että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskusessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.


Tervetuloa kurssille!