Meditaatiokurssi: Vapauttava ymmärrys ja mielentyyneys, 27.-28.4.2019 Jyväskylä

Kurssin aikana syvennytään samatha ja vipassana -meditaatioharjoituksiin, jotka ovat perinteisen buddhalaisen mielenharjoituksen kulmakiviä.

Lauantaina harjoitamme kehotietoisuus- ja hengityksentarkkailu -meditaatioharjoituksia, joilla kehitetään meditatiivista keskittyneisyyttä ja syvyyttä. Mielen rauhallista keskittyneisyyttä nimitetään buddhalaisessa perinteessä samadhiksi. Samadhi on taito, jota voi kehittää ja oppia syventämään harjoittelun avulla. Kurssilla käsitellään asenteita ja tekijöitä, jotka helpottavat samadhin syvenemistä ja kehittymistä, sekä muutamia yleisiä esteitä, jotka saattavat vaikeuttaa harjoituksen etenemistä.

Sunnuntaina syvennymme ymmärrykseen tähtääviin vipassana-harjoituksiin. Vipassana tarkoittaa syvää näkemistä tai vapauttavaa näkemisen tapaa. Meditaatiossa harjoittelemme näkemään ajatuksemme, tunteemme, havaintomme ja kaiken kokemuksemme uusista näkökulmasta, tavoilla jotka auttavat mieltä päästämään irti takertumisesta ja kärsimyksestä. Tämä irtipäästävä näkeminen mahdollistaa syvemmän vapautumisen ja myötätuntoisemman asennoitumisen itseämme ja muita kohtaan.

Kurssiajat: kello 11.00 – 16.00
Päivämäärä: 27.-28.4.2019
Sijainti: Mahdollisuuksien talo, Kauppakatu 19 D, sisäpiha

Ilmoittautumiset:  Kurssille voit ilmoittautua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla osallistumismaksun.

Hinta: Yhden päivän hinta on 15 euroa. Jos osallistut molempiin päiviin, hinta on 30 euroa. Pyrimme kattamaan maksuilla tapahtumapaikan vuokran ja opettajan matkakulut. Jos maksun suuruus on este osallistumiselle, retriittipäiviin voi osallistua myös maksutta tai itse valitsemallaan summalla. Maksun voi maksaa Nirodha ry:n tilille FI84 4108 0010 3769 97, viitenumero 301904274.

Opettajan palkkio: Opettaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lahjoituksia voi tarjota kurssikertojen yhteydessä käteisellä tai MobilePaylla opettajan numeroon 0440887881.

Tiedustelut:  Riikka Karvonen, riikka.karvonen@gmail.com  050-5357573.

Jos et pystykään osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi hyvissä ajoin, jotta voimme antaa paikkasi mahdolliselle jonotuslistalaiselle. Peruutukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen penttila.j@gmail.com. Peruutustapauksissa emme pysty palauttamaan osallistumismaksua.