Meditaation alkeiskurssi 6.9. – 27.9.2018. Lahti

Meditaatioharjoitus voi olla merkittävä voimavara elämässämme. Kyky rauhoittua, selkeyttää mieltä ja kehoa on taito jonka voimme oppia. Ystävällisyys ja hyväntahtoisuus pehmentävät kovettuneet, tuomitsevat asenteet itseämme ja muita kohtaan. Harjoituksen myötä voimme alkaa todella tutustua itseemme – millainen oikeastaan olen kun hellitän urautuneista kuvitelmistani itsestäni, totutuista tavoista kokea itseni?

Paneudumme kurssilla buddhalaisen perinteen meditaatiotekniikoiden perusteisiin. Tutkimme mielen ja kehon rauhoittamista, ystävällisyyden ja hyväntahtoisuuden kehittämistä itsessämme ja sitä kuinka kuunnella, herkistyä omalle kokemuksellemme. Käymme läpi käytännön asioita: miten istua, miten seistä, miten kävellä meditoidessa? Mitä itse asiassa tulee tehdä meditoidessa, käytännössä? Tutustumme myös opetuksiin harjoituksen vastoinkäymisistä ja niiden kanssa työskentelemisestä. Kurssin aikana alamme rakentaa päivittäistä meditaatioharjoitusta, jotta se voisi kantaa myös kurssin jälkeen.

Kurssi valmistaa sekä itsenäiseen harjoitukseen, että Nirodhan ryhmiin osallistumiseen. Se ei edellytä uskomusjärjestelmistä luopumista tai uusien tunnustamista. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita taustaan katsomatta.

Kurssiajat: klo 18 – 19.30 (ovet aukeavat klo 17.30)
Päivämäärä: 4 tapaamiskertaa torstaisin: 6.9, 13.9, 20.9, 27.9.
Sijainti: Aleksanterinkatu 26 A 2 krs. (olot.fi)
Ilmoittautumiset: https://nirodha.kapsi.fi/abhimata/#/register/141
Hinta: Kurssin hinta on 15€. Vahvistaaksesi ilmoittautumisesi maksa se Nirodhan pankkitilille FI84 4108 0010 3769 97 viitenumerolla 301809065. Kurssin ohjaajan palkkio katetaan osallistujien lahjoituksin. Ohjaajalle voi lahjoittaa tilisiirrolla ylläolevalle pankkitilille viitenumerolla 520043. Lue lisää lahjoituksista täältä. Haluamme pyrkiä vaalimaan kurssilla anteliaisuuden periaatetta ja varmistaa että kurssit ovat avoimia kaikille.

Ohjaajasta
Sampo Koistinen on harjoittanut dharmaa vuodesta 2004 ja ohjannut Nirodhassa vuodesta 2008. Hän on myös Nirodha ry:n perustajajäsen. Sampo on suorittanut Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutuksen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.

Yhteystiedot: Kurssin sisältöä koskevissa asioissa: Sampo Koistinen 044-0513176, käytännön järjestelyjä koskevissa asioissa: Merja Taavila 0400 – 42 59 59

Tervetuloa kurssille!