Meditaation alkeiskurssi 8.-29.10.2018 Helsinki

Meditaatioharjoitus voi olla merkittävä voimavara elämässämme. Kyky rauhoittua, selkeyttää mieltä ja kehoa on taito jonka voimme oppia. Ystävällisyys ja hyväntahtoisuus pehmentävät kovettuneet, tuomitsevat asenteet itseämme ja muita kohtaan. Harjoituksen myötä voimme alkaa todella tutustua itseemme – millainen oikeastaan olen kun hellitän urautuneista kuvitelmistani itsestäni, totutuista tavoista kokea itseni?

Paneudumme kurssilla buddhalaisen perinteen meditaatiotekniikoiden perusteisiin. Tutkimme mielen ja kehon rauhoittamista, ystävällisyyden ja hyväntahtoisuuden kehittämistä itsessämme ja sitä kuinka kuunnella, herkistyä omalle kokemuksellemme. Käymme läpi käytännön asioita: miten istua, miten seistä, miten kävellä meditoidessa? Mitä itse asiassa tulee tehdä meditoidessa, käytännössä? Tutustumme myös opetuksiin harjoituksen vastoinkäymisistä ja niiden kanssa työskentelemisestä. Kurssin aikana alamme rakentaa päivittäistä meditaatioharjoitusta, jotta se voisi kantaa myös kurssin jälkeen.

Kurssi valmistaa sekä itsenäiseen harjoitukseen, että Nirodhan ryhmiin osallistumiseen. Se ei edellytä uskomusjärjestelmistä luopumista tai uusien tunnustamista. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita taustaan katsomatta.

Kurssille voi osallistua sekä paikallisesti Helsingin Vallilassa, tai internetin välityksellä Zoom-ohjelmalla. Eri päivinä voi osallistua paikallisesti tai etänä sen mukaan miten itselle parhaiten sopii. Toivomme että osallistujat pyrkivät mukaan jokaiselle neljästä kurssikerrasta, mutta tapaamiset myös tallennetaan katsottaviksi myöhemmin. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa kurssista ja etäosallistumisen teknisistä seikoista kursin alussa.

Kurssipäivät: Maanantait 8.10., 15.10., 22.10. ja 29.10.2018
Ajankohta: kello 18.00-20.00, ovet avataan 17.30
Sijainti: Helsingissä Mäkelänkatu 62A, 5. kerros, Tai Shin Mun -kungfun harjoittelutila tai etänä Zoom-ohjelmalla
Ilmoittautumiset, hinta ja ohjaajien palkkio: Ilmoittautumislomakkeen voi täyttää täällä. Kurssin ilmoittautumismaksu on 15e, tällä hinnalla katetaan kurssin käytännön kulut.  Ilmoittautumismaksun voi maksaa Nirodhan tilille FI84 4108 0010 3769 97  viitenumerolla 301810083.

Ohjaaja ei saa työstään mitään palkkiota lukuunottamatta osallistujien antamia lahjoituksia. Lahjoitusperiaate on perinteessämme erittäin keskeinen. Se on mahdollistanut opetusten leviämisen ja säilymisen yli 2500 vuotta Buddhan elämän jälkeen. Lahjoituksen suuruudelle ei ole mitään suositusta, vaan se on jokaisen osallistujan itse päätettävissä. Lue lisää lahjoituksista.
Lisätietoja: Juha Penttilä penttila.j(a)gmail.com 044-0887881

Ohjaajista:

Juha Penttilä on harjoittanut meditaatiota vuodesta 2002 lähtien. Hän on viettänyt aikaa retrtiiteillä buddhalaisissa luostareissa ja meditaatiokeskuksissa sekä Aasiassa, että Euroopassa ja asunut yli kaksi vuotta Gaia-House-retriittikeskusessa Englannin maaseudulla. Suomessa hän on ollut mukana perustamassa Nirodha ry:tä ja Vihreä Buddha -dharmaryhmää. Hän on osallistunut retriittikeskus Gaia Housen opettajaneuvoston Community Dharma Leader -koulutukseen ja on opettajakoulutettavana Rob Burbean, Caroline Jonesin ja Martine Batchelorin ohjauksessa.